Asseco SEE grupa objavila financijske rezultate za 2012

Asseco SEE grupa objavila financijske rezultate za 2012

Prihodi od prodaje Asseco SEE grupe iznosili su 111 milijuna eura, te su ostali na istoj razini kao u 2011. Rezultati turskih operacija pokazali su najvišu stopu rasta u 2012, a povećane su za 25% u odnosu na prošlu godinu.

Impresivni rezultati u Turskoj su uglavnom zbog rasta prihoda od rješenja posvećenih poslovanju na polju internet plaćanja (Payment Gateway), koja je porasla za 35% na godišnjoj razini.

Konsolidacija Sigme (turske tvrtke kupljena u rujnu 2012) pridonijela je izvrsnim rezultatima prijavljenih u Turskoj. Neutralizirajući ove pozitivne trendove, u opadanju su prihodi u Rumunjskoj i Hrvatskoj što negativno utječe na rezultate ASEE Grupe za 2012.

Vrijedno je istaknuti da je prodaja vlastitih rješenja u 2012 iznosila 51 milijun eura, što je povećanje od 5% u odnosu na 2011. Kao rezultat toga rasta, vlastita rješenja sudjelovala su sa udjelom od  47% u ukupnim prihodima Grupe, što predstavlja povećanje udjela proizvoda sa većom dodanom vrijednošću u ASEE strukturi prodaje. U isto vrijeme ASEE uspio zadržati pozitivan trend u prihodima od novih tržišta *, koji je dosegao 13 milijuna eura u 2012, nakon 53% rasta na godišnjoj razini.

Kada su u pitanju održavanja i outsourcing usluge, ASEE je ostvarila 30,7 milijuna eura prihoda u 2012, što predstavlja rast od 10% u odnosu na prošlu godinu.

Operativna dobit (EBIT) pala je za 5% na godišnjoj razini i iznosila je 12,6 milijuna eura. Normalizirana neto dobit pala je za 4% na 11,3 milijuna eura. Pad se dogodio prvenstveno zbog povećanih ulaganja u unutarnje reorganizacije Grupe, koja ima za cilj poboljšati integraciju poslovanja i povećati učinkovitost ASEE.

Operativna profitabilnost u 2012. Dosegla je 11,4% i bila je usporediva s profitabilnosti u 2011.

Tvrtka je priopćila zaostatake vrijednosti za 2013 godinu koji iznose 55 milijuna eura.

Još iz kategorije

Europski startupi opsjednuti su profitom

Europski startupi opsjednuti su profitom

28.02.2020. komentiraj

Startupovima nikad nije bilo lakše doći do novca kojim bi mogli krenuti u izazove, što potvrđuju brojke iz prošle godine. Investicije su dosegle na globalnoj razini 300 milijardi američkih dolara, od čega u Europi 34 milijarde dolara - čak deset milijardi više nego u 2018.

Nema apokalipse, ali gospodarstvenici moraju biti oprezni

Nema apokalipse, ali gospodarstvenici moraju biti oprezni

28.02.2020. komentiraj

Zbog širenja korona virusa u Hrvatskoj i susjednim zemljama te mogućim utjecajima novonastale situacije na domaće gospodarstvo na inicijativu Hrvatske gospodarske komore održana je sjednica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH u HGK. Naime, mediji su prilično bombastično krenuli u izvještavanje kod prvog oboljelog, zato je riječ apokalipsa u naslovu, jer jasno je da apokalipse nema.

Španjolska uvodi porez na digitalne usluge, a SAD-u se to ne sviđa

Španjolska uvodi porez na digitalne usluge, a SAD-u se to ne sviđa

28.02.2020. komentiraj

Europska unija posljednjih nekoliko godina pokušava uvesti digitalni porez kompanijama koje posluju na njenom tlu, ali nema za to suglasnost svih članica, što znači da one same rade na takvom zakonu. Španjolska je jedna od njih i to se ne sviđa Sjedinjenim Američkim Državama.