Appleovo nevjerojatno 21. stoljeće

Apple je toliko puta rušio rekorde po prodaji svojih proizvoda, po ostvarenim prihodima, profitu, godišnjem i kvartalnom rastu... da ne treba posebno naglašavati o kakvom se gigantu radi. Ali, svejedno se treba i dalje diviti onome što je ta kompanija postigla u 21. stoljeću.

Naime, krenulo je s 23. listopadom i predstavljanjem revolucionarne stvarčice zvane iPod, koja je bila temelj za ono što će uslijediti skoro šest godina kasnije s iPhoneom. Taj 29. lipanj 2007. bio je prekretnica, nešto što je okrenulo cijeli tehnološki svijet naglavačke i s odmakom je jasnije kakav genijalni uređaj nam je omogućio Steve Jobs.

Vidljivo je na grafičkom prikazu, Apple je s početkom stoljeća "vrludao" na do pet milijardi američkih dolara prihoda, ali s novim desetljećem, ovim u kojem se sad nalazimo, probijena je ne samo granica od stotinu milijardi dolara prihoda, već i ona od 250 milijardi. Konkretno, prošle godine ostvareno je rekordnih 265,6 milijardi dolara prihoda i veliku većinu toga čini upravo iPhone.URL članka Appleovo nevjerojatno 21. stoljeće