Apple kupio indoor-GPS tvrtku WiFiSLAM za 20 milijuna dolara

Apple je kupo start-up tvrtku tvrtku za unutarnje mapiranje WiFiSLAM za 20 mlijuna dolara, saznao je Wall Street Journal ( http://blogs.wsj.com/digits/2013/03/23/apple-acquires-indoor-location-company-wifislam/ ). Apple je potvrdio kupnju, no nije potvrdio i prodajnu cijenu.

WiFiSLAM je osnovana u 2010 od strane Joseph Huanga, bivšeg Googleovog inženjerskog pripravnika i Jessice Tsoong. Tehnologija koju su razvili omogućuje mobilnim aplikacijama pronalazak mobilnog telefona osobe unutar zgrade koristeći Wi-Fi signal.

Ovaj potez prema sljedećoj razini mobilnih usluga lociranja će djelovati kao korak ka poboljšanju Appleove GPS tehnologije. Prošle godine, Apple je odlučio proizvoditi svoje vlastite karte aplikaciju za iPhone, ostavljajući iza sebe prethodno korištene Google Maps.

Podsjetimo, Apple Maps su dobili puno negativnih recenzija, a australska policija ih je opisala kao potencijalno "opasne po život" zbog netočnih instrukcija i uputa koje su karte davale. Appleov direktor Tim Cook na kraju je morao izdati formalnu ispriku za manjkavost aplikacije. Scott Forstall, čovjek zadužen za Appleovo uslugu mapiranja je zatim bio zatražen da napusti tvrtku.

Google Maps je u međuvremenu pustio verziju svoje aplikacije za iOS6. Google trenutno nudi unutarnje mapiranje u određenim mjestima kao što su shopping centri i zračne luke.URL članka Apple kupio indoor-GPS tvrtku WiFiSLAM za 20 milijuna dolara