Apis IT obilježava 55. godišnjicu uspješnog poslovanja

Ove godine u studenom obilježava se 55. godišnjica uspješnog poslovanja APIS IT-a tvrtke koja je osnovana odlukom zagrebačke Gradske skupštine 1964. godine kao dio Centra za ekonomski razvoj  s jednim zaposlenikom

Apis IT danas je tvrtka sa 460 zaposlenih koja se po svim poslovnim pokazateljima nalazi u samom vrhu hrvatske IT industrije. Okruglu obljetnicu APIS IT proslavit će u ponedjeljak, 25 studenoga, svečanim puštanjem u rad prvih servisa Centra dijeljenih usluga, što će označiti početak provedbe najvećeg  strateškog projekta javne uprave u kojem Apis IT sudjeluje kao partner Ministarstvu uprave.

„Ovu slavljeničku godinu završavamo s rastom prihoda od čak 30 posto, što je potvrda uspješne  tehnološke i kadrovske konsolidacije koja je povećala naše kapacitete za preuzimanje najzahtjevnijih projekata javne uprave“, ističe predsjednik Uprave Saša Bilić.

Uz Centar dijeljenih usluga, projekt vrijedan 362 milijuna kuna koji se sufinancira iz EU fondova, tu ubrajaju i IT podršku predsjedanju Hrvatske Vijećem EU-a, ali i niz drugih projekata za Poreznu i Carinsku upravu, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Zagreb i Zagrebački holding.

Poslovnom i tehnološkom konsolidacijom APIS IT je u protekle dvije godine u potpunosti obnovio infrastrukturu, uspostavio primarnu i sekundarnu lokaciju koja zadovoljava najviše standarde fizičke i informacijske sigurnosti, digitalizirao vlastite poslovne procese i certificirao cjelokupni opseg poslovanja prema međunarodnim normama sigurnosti i kvalitete.  Uz velike infrastrukturne projekte javne uprave, u Apis IT-u najavljuju i daljnja vlastita ulaganja koja će, uz znanje njihovih stručnjaka, toj tvrtki i ubuduće osigurati poziciju pouzdanog partnera u izgradnji modernije, brže, dostupnije i sigurnije javne uprave.URL članka Apis IT obilježava 55. godišnjicu uspješnog poslovanja