AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) dodijelilo je AGRIVI-ju sredstva u iznosu od 1,15 milijuna eura za izgradnju agronomskog savjetnika vođenog umjetnom inteligencijom za podršku farmama u ispunjavanju zahtjeva za zaštitu usjeva i sigurnost hrane.

AGRIVI je dobio sredstva u konkurenciji 1099 prijavljenih tvrtki sa svojim inovativnim projektima, pri čemu je Europsko inovacijsko vijeće nagradila 99 tvrtki da dobiju sredstva kako bi im pomogla da svoje obećavajuće tehnologije iznesu na tržište.

Jedan od glavnih ciljeva Zelenog dogovora Europske unije je smanjiti upotrebu pesticida za 50% do 2030. Ovaj zahtjev donosi značajne izazove poljoprivrednim gospodarstvima koja moraju osigurati da smanjena zaštita usjeva ne utječe na njihove prinose i profitabilnost farme.

AGRIVI-jev agronomski savjetnik pogonjen umjetnom inteligencijom uvijek će biti prisutan kao virtualni pomoćnik koji će poljoprivrednike voditi u donošenju tri važne odluke poput otkrivanja potrebe za zaštitom usjeva utvrđivanjem stvarnih rizika od štetočina i bolesti na njihovim usjevima, preporučajući kako zaštititi usjeve sugerirajući zaštitu usjeva proizvodi osiguravaju usklađenost s EU i nacionalnim propisima, preporučujući kada je sigurno žeti usjeve analizom razdoblja čekanja zaštite usjeva i razine ostataka pesticida.

Većina poljoprivrednih gospodarstava u svijetu iu EU-u su mala i srednja koja se bore s usvajanjem naprednih rješenja digitalne poljoprivrede. Agronomski savjetnik vođen umjetnom inteligencijom bit će isporučen kao virtualni asistent u obliku chatbota koji komunicira s poljoprivrednicima na način na koji komuniciraju svaki dan. AI agronomski savjetnik bit će lansiran na tržište 2024. godine.

AGRIVI ima sveobuhvatan paket rješenja za digitalnu poljoprivredu za farme, prehrambene tvrtke, agrobiznis banke, ministarstva poljoprivrede i druge važne dionike poljoprivredno-prehrambenog lanca vrijednosti. AGRIVI-jev softver za upravljanje farmama pruža agronomske i ekonomske uvide u stvarnom vremenu tijekom cijelog procesa proizvodnje hrane i pomaže proizvođačima u proizvodnji zdrave, hranjive i sigurne hrane primjenom održivih i klimatski pametnih poljoprivrednih praksi.URL članka AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća