Activision Blizzard je sada sam sebi vlasnik

Activision Blizzard objavio je kako je završio svoj ​​posao otkupa dionica od tvrtke Vivendi. Sama tvrtka kupila je 429 milijuna dionica od tvrtke Vivendi za 5,83 milijarde dolara, dok jeo dvojena investicijska grupa, na čelu s predsjednikom Uprave Bobby Kotickom, kupila je još 172 milijuna dionica za 2,34 milijarde dolara, čime je Activision Blizzard sa 61 posto većinskim udjelom praktički postao sam sebi vlasnik.

„Sa završetkom ove transakcije otvorili smo novo poglavlje u povijesti Activision Blizzarda. Naša publika i  nevjerojatno talentirani zaposlenici širom svijeta  imat će koristi od ove transakcije koja vraća vjeru u bolje sutra. Duboko predani menadžment radit će na tome da se ostvare sve naše vizije u smislu kreiranja novih zanimljivih projekata. Hvala svima na podršci, posebno našoj vjernoj publici.„ – izjavio je Bobby Kotick, predsjednik Uprave Activision Blizzarda.

Bilo je nekih problema oko ove transakcije, jer je jedan manjinski dioničar, Douglas Hayers, podnio tužbu smatrajući kako u glasovanje o otkupu dionica treba uključiti i manjinske dioničare. Vrhovni sud Delaware odbacio je njegove optužbe smatrajući ih neutemeljenima.URL članka Activision Blizzard je sada sam sebi vlasnik