Zašto je neuspjeh važan

Zašto je neuspjeh važan

Foto: DepositPhotos

Učiti na greškama ključ je uspješnog poslovanja, a to zna apsolutno svaki poduzetnik s uspjehom iza sebe. Zato, svaku grešku i neuspjeh prigrlite, analizirajte pa iz toga naučite maksimum. Jer, ako to uspijete, velike su šanse da ćete uspjeti na svim razinama pa na kraju osjetiti potpunu zadovoljštinu.

Ako svejedno mislite da učenje iz grešaka nije bitno, odnosno, da nije bitno ne uspjeti, ovdje donosimo nekoliko razloga zašto je važno nekad ne uspjeti i zašto je apsolutno uvijek važno učiti iz grešaka koje ste počinili vi sami ili vaša organizacija.

1. Posljedice ignoriranja grešaka

Jednostavno, ukoliko ignorirate greške, ponavljat ćete ih ili ćete zanemariti vući konkretne poteze. Primjerice, ako konstantno jedna osoba ili odjel kaskaju, a vi to ignorirate, činite dugoročnu štetu. Ako pak ignorirate svoje loše poteze ili odnos, tad ste osuđeni to ponavljati pa ponovno - činite dugoročnu štetu.

2. Prihvatite neuspjeh i krenite naprijed

U redu, željeli ste uspjeti plasirati proizvod na tržište, uložili ste sve što imate i niste uspjeli? Najlakše bi bilo odustati. Oni najuspješniji će staviti na papir sve što su činili i korak po korak analizirati neuspjeh pa ponovno isprobati učiniti nešto novo i bolje, uz ono naučeno. Dakle, idite naprijed nakon što padnete.

3. Stvorite mentalni sklop za uspjeh

Ovo je više svojevrsna mantra, razmišljanje na pozitivan način kako biste izazvali pozitivne stvari. Dakle, neka vas neuspjeh ne pokoleba, budite pozitivni, nastavite dalje, ohrabrite sebe i sve oko sebe. Ne može odmoći.

4. Kreirajte sigurno okruženje za slučaj neuspjeha

Osim što je potrebno imati rezervni plan u slučaju neuspjeha, potrebno je i stvoriti okolinu u kojoj neće biti nervoze, optužbi i negativne energije kad stvari krenu loše. U takvoj se situaciji morate potvrditi kao lider.

5. Potičite eksperimentiranje

Mogu to biti i male stvari, ali potaknite ljude oko sebe da pokušavaju nove stvari ili da uz nove stvari dođu do rezultata, tako da nauče nešto novo, ali i da na neuspjesima čeliče mentalni dio sebe, postanu strpljiviji, ali i snalažljiviji.

Još iz kategorije

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

13.05.2020. komentiraj

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.