Zašto je neuspjeh važan

Zašto je neuspjeh važan

Foto: DepositPhotos

Učiti na greškama ključ je uspješnog poslovanja, a to zna apsolutno svaki poduzetnik s uspjehom iza sebe. Zato, svaku grešku i neuspjeh prigrlite, analizirajte pa iz toga naučite maksimum. Jer, ako to uspijete, velike su šanse da ćete uspjeti na svim razinama pa na kraju osjetiti potpunu zadovoljštinu.

Ako svejedno mislite da učenje iz grešaka nije bitno, odnosno, da nije bitno ne uspjeti, ovdje donosimo nekoliko razloga zašto je važno nekad ne uspjeti i zašto je apsolutno uvijek važno učiti iz grešaka koje ste počinili vi sami ili vaša organizacija.

1. Posljedice ignoriranja grešaka

Jednostavno, ukoliko ignorirate greške, ponavljat ćete ih ili ćete zanemariti vući konkretne poteze. Primjerice, ako konstantno jedna osoba ili odjel kaskaju, a vi to ignorirate, činite dugoročnu štetu. Ako pak ignorirate svoje loše poteze ili odnos, tad ste osuđeni to ponavljati pa ponovno - činite dugoročnu štetu.

2. Prihvatite neuspjeh i krenite naprijed

U redu, željeli ste uspjeti plasirati proizvod na tržište, uložili ste sve što imate i niste uspjeli? Najlakše bi bilo odustati. Oni najuspješniji će staviti na papir sve što su činili i korak po korak analizirati neuspjeh pa ponovno isprobati učiniti nešto novo i bolje, uz ono naučeno. Dakle, idite naprijed nakon što padnete.

3. Stvorite mentalni sklop za uspjeh

Ovo je više svojevrsna mantra, razmišljanje na pozitivan način kako biste izazvali pozitivne stvari. Dakle, neka vas neuspjeh ne pokoleba, budite pozitivni, nastavite dalje, ohrabrite sebe i sve oko sebe. Ne može odmoći.

4. Kreirajte sigurno okruženje za slučaj neuspjeha

Osim što je potrebno imati rezervni plan u slučaju neuspjeha, potrebno je i stvoriti okolinu u kojoj neće biti nervoze, optužbi i negativne energije kad stvari krenu loše. U takvoj se situaciji morate potvrditi kao lider.

5. Potičite eksperimentiranje

Mogu to biti i male stvari, ali potaknite ljude oko sebe da pokušavaju nove stvari ili da uz nove stvari dođu do rezultata, tako da nauče nešto novo, ali i da na neuspjesima čeliče mentalni dio sebe, postanu strpljiviji, ali i snalažljiviji.

Još iz kategorije

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

28.07.2020. komentiraj

Oprah, Napoleon, Beethoven i Reagan nemaju zajedničko samo to što su prepoznatljivi kad se spomene jedna riječ njihovog punog imena, kao ni to što je njihov utjecaj bezvremenski i globalni, već im je zajedničko to što su pili enormne količine kave. U redu, Oprah i dalje pije jer je u ovom društvu jedina još uvijek živa.

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

23.07.2020. komentiraj

Generacija Z, ili sljednici milenijalaca, trenutni su kriptonit svakom stručnjaku za digitalni marketing jer još uvijek nije potpuno jasno kako im pristupiti. Ali, u startu griješe oni koji misle da generacija Z ne koristi elektroničku poštu. Ne samo da griješe već si u samom startu onemogućavaju jedan potencijalno veliki dio digitalno-marketinškog kolača.