Zagrebački inkubator poduzetništva širi ponudu predinkubacijskim programom

Zagrebački inkubator poduzetništva širi ponudu predinkubacijskim programom

Foto: ZIP

Zagrebački inkubator poduzetništva prvi put organizira Predinkubacijski program namijenjen edukaciji budućih poduzetnika, odnosno pokretača startup projekata. Unutar tri mjeseca programa polaznici će steći i osnovna znanja potrebna za daljnje usmjeravanje svoje poslovne ideje.

Novi se program razlikuje od ZIP-ovog startup programa time što pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima koji još nisu u fazi pred izlazak na tržište, već rade na usmjeravanju svoje poslovne ideje. Sredstva je osigurao Grad Zagreb s ciljem povećanja ponude i mogućnosti obrazovanja mladih za poduzetništvo. Zahvaljujući mentorskoj mreži ZIP-a, u koju je uključeno više od četrdeset mentora, polaznicima će biti osigurano stručno usmjeravanje i praćenje poslovnih ideja.

Tijekom tri mjeseca, od sredine kolovoza do studenog, polaznici će svaka dva tjedna izvještavati o svom radu, uživo ili online, za što će dobivati redovite povratne informacije. Zajedno s mentorima i članovima ZIP-a definirat će se ciljevi i zadaci poslovnog plana. Putem pitch feedback sessiona, koji će se održavati jednom mjesečno, polaznici će također naučiti i kako svoju ideju prezentirati pred kupcima ili potencijalnim investitorima što je jedan od najvažnijih aspekata pokretanja vlastitog startupa.

Za dva tima čija ideja bude najuspješnija, odnosno, pokaže najveći napredak, postoji mogućnost besplatnog ulaska u ZIP-ov program inkubacije u kojem će moći, ponovno uz pomoć mentora, nastaviti razvijati svoje ideje te pohađati i edukativne radionice koje će biti organizirane na tjednoj bazi. Cilj programa je kroz stalno praćenje i davanje povratnih informacija usmjeriti buduće poduzetnike ka postizanju što boljih rezultata, ohrabriti ih na pokretanje vlastitog startupa te tako potaknuti razvoj poduzetničke klime.

Online prijave za program odvijat će se putem obrasca i trajat će do 23. srpnja. Nakon toga slijedi selekcija timova koji ulaze u program predinkubacije. Svi zainteresirani mogu se prijaviti pojedinačno s vlastitom idejom ili u timu koji želi zajednički raditi na svojoj ideji.

Još iz kategorije

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

11.07.2018. komentiraj

Razgovor za posao može biti iznimno stresan, ali ukoliko osoba želi do radnog mjesta, mora biti potpuno spremna na sve. Jer, najbitnije je ostaviti sjajan prvi dojam, druge prilike najčešće nema. Stoga, da biste izbjegli probleme, nemojte napraviti deset najčešćih grešaka. Pa krenimo redom...

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

10.07.2018. komentiraj

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, a obuhvaćaju besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, šira javnost moći će na razumljiv i pristupačan način dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

04.07.2018. komentiraj

Angažman zaposlenika pri donošenju poboljšanja po pitanju iskustva korisnika (CX) čak 86 posto direktora u Gartnerovu istraživanju vidi kao najbitniji faktor u bolje obavljanju posla. Dakle, CX je bitnija stavka i od upravljanja projektima ili vještinama koje se vežu uz podatke, odnosno, njihovu analizu.