TOP 5 izazova s kojima se suočavaju današnji B2B prodajni timovi

TOP 5 izazova s kojima se suočavaju današnji B2B prodajni timovi

Ponajveći dio „putovanja“ svakog kupca odvija se bez njihova znanja, iza zatvorenih vrata i između marketinških stručnjaka koji traže najbolje načine za plasman proizvoda i pronalazak istih tih kupaca. Naravno, izazovi su sve veći jer je konkurencija na tržištu sve veća iz dana u dan, što znači da se stručnjaci moraju nadograđivati također iz dana u dan.

Ovdje donosimo pet najvećih izazova za marketinške stručnjake, koje ne treba nikako zanemariti.

1. Vrijednost komunikacije

Svaki marketinški stručnjak ujedno mora biti i trgovac, a to podrazumijeva sjajne komunikacijske vještine. Da biste ih imali, morate u detalje poznavati ono što želite prodati i brzo čitati ljude, kako biste ih uvjerili da upravo oni žele proizvod ili uslugu koju nudite. Uz sve to, improvizacija je iznimno bitna, kao i elokventnost. Dakle, uz vještine koje se mogu naučiti, potreban je i talent. Ali, nitko ne kaže da nije moguće učiti i poboljšavati se konstantno.

2. Djela, a ne riječi

Prezentacije proizvoda, kao i sami oglasi tih proizvoda jednostavno nisu dovoljni. Potrebno je ljudima pokazati kako rade, čak ih i u uključiti da ih isprobaju sami. Ne čini tako nešto bez razloga svaki jači brend, uključuje ljude direktno, kako bi ih privukao.

3. Razumijevanje kupaca na višim razinama

Što jedan kupac želi nije dovoljno, nije dovoljno ni što ih želi desetak, a na najvišim razinama ni što ih želi stotinu tisuća. Uvijek treba ići korak dalje, tražiti ciljne skupine, obraćati im se kroz sve moguće platforme i napredovati kroz upijanje informacija.

4. Pristup najnovijoj tehnologiji

Nemojte zaostajati, uvijek pratite što se događa na području od vašeg interesa i koristite se time. Ne smijete dozvoliti da konkurencija bude ispred samo zato što se koristi modernijim alatima.

5. Povezivanje na emocionalnoj razini

Ovo se tiče saih timova. Kad podučavate mlađe kolege ili dogovarate neko partnerstvo, čitajte ljude i pristupite im na osobniji način, tako se izgradi povjerenje i tako se sklapa čvršći posao.

Još iz kategorije

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

25.05.2019. komentiraj

Jeff Bezos najbogatiji je čovjek na svijetu s procijenjenim ukupnim bogatstvom od jednog bilijuna američkih dolara, što nitko prije njega u povijesti čovječanstva nije uspio zabilježiti. Naravno, osnivač Amazona i Blue Origina te vlasnik Washington Posta nije mogao dogurati do takve situacije bez određenih vještina koje su ga izdvajale od drugih, brojnih konkurenata.

Algebra poziva tvrtke da prijave ekipe na MBA natjecanje „Leadership Talent Tournament“

Algebra poziva tvrtke da prijave ekipe na MBA natjecanje „Leadership Talent Tournament“

21.05.2019. komentiraj

Nakon prošlogodišnjeg, iznimno uspješnog natjecanja menadžera u organizaciji Algebrinog MBA programa, Visoko učilište Algebra najavljuje ovogodišnje izdanje u sklopu kojeg sadašnji i budući lideri imaju priliku dokazati svoje potencijale poslovnog upravljanja. Prijave su besplatne dok je vrijednost nagradnog fonda viša od 200.000 kuna, što će finalisti moći iskoristiti za e-Leadership MBA studij, Mini MBA program ili specijalizirane poslovne module koje provode Algebra i Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani, SAD. Zainteresirane ekipe trebaju požuriti s prijavom za Leadership Talent Tournament jer je ova prilika otvorena samo do 1. lipnja.

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

20.05.2019. komentiraj

Obogatiti se nije lako, a jako teško može biti i ostati bogat jer samo jedan krivi potez i ostali ste bez svega. Ali, naravno da postoje savjeti i za to kako održati bogatstvo, nisu oni koji imaju novca škrtarili na njima pa vam ovdje donosimo njih deset koji su njima omogućili da ne izgube novac, odnosno, da ga ili održavaju ili povećavaju.