TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

Razgovor za posao može biti iznimno stresan, ali ukoliko osoba želi do radnog mjesta, mora biti potpuno spremna na sve. Jer, najbitnije je ostaviti sjajan prvi dojam, druge prilike najčešće nema. Stoga, da biste izbjegli probleme, nemojte napraviti deset najčešćih grešaka. Pa krenimo redom...

1. Nepripremljenost

Osoba koja vodi razgovor odmah će kroz nekoliko jednostavnih pitanja vezanih uz sami posao i tematiku posla otkriti jeste li došli na blef ili ste se uistinu pripremili. Posebno je loše ako na pitanje "Što znate o našoj kompaniji?" pokažete da znate malo ili ništa.

2. Nezainteresiranost

Nitko nije bez grijeha i vjerojatno ne postoji osoba koja na neki razgovor za posao nije išla bez veće želje da posao i dobije. To se vidi, pa ako vam je stalo do zaposlenja, zatomite taj segment.

3. Neodgovarajuća odjeća

Morate izgledati profesionalno, a ne ležerno, time ostavljate dojam odgovorne osobe.

4. Ne nosite piće sa sobom

Zbog nervoze može se piti voda ili sok prije samog razgovora, ali imajte na umu bocu otkloniti dok on traje jer može oduzimati pažnju i pokazati vas u lošijem svjetlu no što jeste.

5. Nedostatak znanja iz životopisa

Možda i najgora greška jer sami ste ga slali i navodno ste sve iz njega iskusili. Pa ako ne znate ono što ste napisali, to je automatski kraj priče.

6. Kašnjenje

Ova greška objedinjuje sve u jednom, neodgovornost, nezainteresiranost, neprofesionalnost...

7. Neprofesionalnost

Žvakanje kaugume, negativni komentari na bivšeg poslodavca... Takvi detalji ostavljaju loš dojam jer prikazuju vas kao problematičnu osobu koja nema poštovanje prema autoritetu i timskom radu.

8. Previše priče

Zaustavite se, koliko god bili nervozni i nemojte previše pričati. Koncentrirajte se samo na ono što vas se pita i nemojte pretjerivati da biste ostavili dobar dojam. Najčešće bude suprotno.

9. Ugasite telefon

Morate pokazati da vam je razgovor za posao najbitnija stvar u tom trenutku.

10. Neslušanje

Ne prekidajte osobu koja vodi razgovor, nemojte zaboraviti odgovoriti na sva pitanja i nemojte zalutati mislima.URL članka TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao