Stvaranje uspjeha iznutra prema van

„Uspjeh se mora osjetiti iznutra prije nego što može biti vidljiv izvana“. Istinita izjava o kojoj bi se trebalo razmišljati. Ono vidljive stvari izvana koje se događaju u vašem životu su odraz onoga što se događa unutar vas. Čak i male stvari su dokaz za to. Niste se dobro naspavali, rezultat toga su podočnjaci ispod očiju. Ne hranite se pravilno, to je vidljivo po količini energije koju imate i po tome kako vam pristaje odjeća. Niste odvojili dovoljno vremena da se opustite i usredotočite na blagodati opuštanja, zbog toga ste pod stresom i umorni.

Poznavanje vlastitih motivirajućih čimbenika je važan aspekt u postavljanju ciljeva i stvaranju dobrog razmišljanja kako bi ostvarili uspjeh. Morate biti u skladu s onim što vas motivira da bi ste mogli raditi ono što radite. Zašto? Zato što samo kada ste svjesni onoga što se događa unutar vas,što vas motivira   na dubljoj razni, ste u mogućnosti postaviti jasne i ostvarive ciljeve. Jednom kada to učinite provjerite svoje misli i osjećaje , i naravno ispravite svoje postupke, ako je to potrebno, kako bi vidjeli rezultate postignutih ciljeva koje ste si sami zadali.

Svoje motivirajuće čimbenike može identificirati uz pomoć ovih pitanja:

 

  • Zašto ste izabrali raditi ono što sada radite?
  • Što želite ostvariti u svom životu i zašto?
  • Što vas potiče na rad?
  • Zašto želite stvoriti utjecaj ili napraviti razliku?
  • U čemu ste strastveni?

Kada odgovorite na ova pitanja, izbrišite sve „ako“ ili „možda“ odgovore ili one odgovore koji stvaraju ograničenje vašem umu. Nemojte se iznenaditi ako ne možete lako odgovoriti na ova pitanja. Ponekad je potrebno neko vrijeme kako bi ste ostvarili vezu sa svojim unutrašnjim ja, pogotovo ako ste imali naviku živjeti život izvana, umjesto iznutra prema van. Mnogi poduzetnici su zauzeti radom na svom poslu i zaborave raditi na sebi .URL članka Stvaranje uspjeha iznutra prema van