Što Google uči o korisničkom iskustvu

Što Google uči o korisničkom iskustvu

Foto: Fotolia

Korisničko i iskustvo kupca više nisu različiti, u današnje vrijeme oni su zapravo ista stvar. Omogućavanje informacija i usluga ljudima koji „dotaknu“ kompaniju koja ima se obraća, bilo da su korisnici, potencijalni korisnici, zaposlenici ili partneri, zapravo je umjetnost jednako koliko i znanost. A u Googleu to jako dobro znaju...

Upravo zato konstantno pokušavaju u toj kompaniji pod okriljem Alphabeta na svm razinama omogućiti najbolje moguće iskustvo, a to mogu isključivo ako prate trendove, navike i želje korisnika, potencijalnih korisnika, ali i zaposlenika te partnera. Zapravo, može se reći da je za sve u Googleu donošenje superiornog korisničkog iskustva (UX - User Experience) konstantna vježba i izazov, koji se provode kroz analizu, učenje, testiranje, inovacije...

Stoga, u Googleovim UX odjelima nikad nije dosadno, dapače. Objasnio je to dosta podrobnije vodeći istraživač za YouTube UX, Josh Lewandowski, te time zapravo dao do znanja i što točno Google uči o korisničkom iskustvu.

"Kad god dolazim na posao pitam se dva pitanja. Kakve želje, potrebe i probleme naših korisnika trebamo očekivati; i kad znamo što su, koji su najbolji načini za riješiti ih", otkriva Lewandowski.

Ukratko, konstantno radi, promatra situaciju, ne prestaje ni u privatnom životu. Komunicira s korisnicima, komunicira sa sebi bliskim ljudima i pokušava odgonetnuti u svakom trenutku što im kod YouTube smeta, što bi željeli, što im se sviđa... A tako se ponašaju i ostali zaposlenici u Googleu, što možda i jest razlog da se u kompaniji nalaze prosječno oko dvije godine prije promjene radnog mjesta. Ali, dok su tamo, sto posto su tamo i konstantno brinu o tome što korisnicima treba, bez prestanka. Zato se ponekad čini da Google jest korak ispred nas samih...

Još iz kategorije

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

21.11.2018. komentiraj

Dati otkaz zaposleniku nikad nije lak zadatak, posebno ako se to čini zbog viškova i ušteda, koji jednakim žrtvama čine one marljive i uspješne kao što čine i one manje marljive ili uspješne. A posebno se sve dodatno otežava ako bez posla ostaje netko u IT sektoru.

Najavljeno drugo izdanje konferencije The Art of Feminine Leadership

Najavljeno drugo izdanje konferencije The Art of Feminine Leadership

19.11.2018. komentiraj

Kako brojni svjetski futurolozi predviđaju, budućnost kvalitetnog vodstva i uspješnog poslovanja leži u soft vještinama kao što su empatija, fleksibilnost, transparentnost, pouzdanost, strpljenje i dugoročno razmišljanje. Korporacije i organizacije koje imaju usađene te vještine vodstva su predodređene za uspjeh zbog poticanja različitosti te usklađivanja vrijednosti i energije.

Ernest Vlačić novi je voditelj Algebrinog MBA studija

Ernest Vlačić novi je voditelj Algebrinog MBA studija

18.11.2018. komentiraj

Algebrin MBA studij e-Leadershipa, koji je pokrenut prije dvije godine u suradnji s prestižnom američkom poslovnom školom Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani, dobio je novog voditelja. Riječ je o Ernestu Vlačiću.