Što Google uči o korisničkom iskustvu

Što Google uči o korisničkom iskustvu

Foto: Fotolia

Korisničko i iskustvo kupca više nisu različiti, u današnje vrijeme oni su zapravo ista stvar. Omogućavanje informacija i usluga ljudima koji „dotaknu“ kompaniju koja ima se obraća, bilo da su korisnici, potencijalni korisnici, zaposlenici ili partneri, zapravo je umjetnost jednako koliko i znanost. A u Googleu to jako dobro znaju...

Upravo zato konstantno pokušavaju u toj kompaniji pod okriljem Alphabeta na svm razinama omogućiti najbolje moguće iskustvo, a to mogu isključivo ako prate trendove, navike i želje korisnika, potencijalnih korisnika, ali i zaposlenika te partnera. Zapravo, može se reći da je za sve u Googleu donošenje superiornog korisničkog iskustva (UX - User Experience) konstantna vježba i izazov, koji se provode kroz analizu, učenje, testiranje, inovacije...

Stoga, u Googleovim UX odjelima nikad nije dosadno, dapače. Objasnio je to dosta podrobnije vodeći istraživač za YouTube UX, Josh Lewandowski, te time zapravo dao do znanja i što točno Google uči o korisničkom iskustvu.

"Kad god dolazim na posao pitam se dva pitanja. Kakve želje, potrebe i probleme naših korisnika trebamo očekivati; i kad znamo što su, koji su najbolji načini za riješiti ih", otkriva Lewandowski.

Ukratko, konstantno radi, promatra situaciju, ne prestaje ni u privatnom životu. Komunicira s korisnicima, komunicira sa sebi bliskim ljudima i pokušava odgonetnuti u svakom trenutku što im kod YouTube smeta, što bi željeli, što im se sviđa... A tako se ponašaju i ostali zaposlenici u Googleu, što možda i jest razlog da se u kompaniji nalaze prosječno oko dvije godine prije promjene radnog mjesta. Ali, dok su tamo, sto posto su tamo i konstantno brinu o tome što korisnicima treba, bez prestanka. Zato se ponekad čini da Google jest korak ispred nas samih...

Još iz kategorije

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

20.09.2018. komentiraj

Microsoft će održati Virtualni summit o maloprodajnoj inteligenciji, koji će okupiti većinu istočnoeuropskih zemalja. Fokus događaja bit će trendovska tema digitalna transformacija kroz koju će tvrtke dobiti uvid kako zadovoljiti očekivanja kupaca, pojačati njihov angažman i afinitete putem diskretnog, personaliziranog pristupa u svim kanalima.

TOP 10 najinovativnijih država na svijetu

TOP 10 najinovativnijih država na svijetu

17.09.2018. komentiraj

Patenti su skup ekskluzivnih prava dobivenih od strane suverene države ili nadležnih vladinih tijela u zamjenu za javnu objavu izuma. Na taj se način već više od stoljeća i pol štiti poduzetnike i njihove ideje. Dapače, u lipnju je dodijeljen jubilarni deset milijunti patent, a tim povodm je Kempler Industries odlučio vidjeti koje zemlje i američke države imaju najviše patenata.

14. Advanced Technology Days okupit će brojne IT stručnjake

14. Advanced Technology Days okupit će brojne IT stručnjake

12.09.2018. komentiraj

Otvorene su prijave za najveću tehnološku konferenciju u Zagrebu, Advanced Technology Days, a do 24. rujna moguće je iskoristiti early bird cijenu. Ujedno su započele i nominacije predavanja, a najuspješniji će se naći u prestižnom društvu vrhunskih IT stručnjaka koji će biti predavači na 14. izdanju te konferencije.