Što Google uči o korisničkom iskustvu

Što Google uči o korisničkom iskustvu

Foto: Fotolia

Korisničko i iskustvo kupca više nisu različiti, u današnje vrijeme oni su zapravo ista stvar. Omogućavanje informacija i usluga ljudima koji „dotaknu“ kompaniju koja ima se obraća, bilo da su korisnici, potencijalni korisnici, zaposlenici ili partneri, zapravo je umjetnost jednako koliko i znanost. A u Googleu to jako dobro znaju...

Upravo zato konstantno pokušavaju u toj kompaniji pod okriljem Alphabeta na svm razinama omogućiti najbolje moguće iskustvo, a to mogu isključivo ako prate trendove, navike i želje korisnika, potencijalnih korisnika, ali i zaposlenika te partnera. Zapravo, može se reći da je za sve u Googleu donošenje superiornog korisničkog iskustva (UX - User Experience) konstantna vježba i izazov, koji se provode kroz analizu, učenje, testiranje, inovacije...

Stoga, u Googleovim UX odjelima nikad nije dosadno, dapače. Objasnio je to dosta podrobnije vodeći istraživač za YouTube UX, Josh Lewandowski, te time zapravo dao do znanja i što točno Google uči o korisničkom iskustvu.

"Kad god dolazim na posao pitam se dva pitanja. Kakve želje, potrebe i probleme naših korisnika trebamo očekivati; i kad znamo što su, koji su najbolji načini za riješiti ih", otkriva Lewandowski.

Ukratko, konstantno radi, promatra situaciju, ne prestaje ni u privatnom životu. Komunicira s korisnicima, komunicira sa sebi bliskim ljudima i pokušava odgonetnuti u svakom trenutku što im kod YouTube smeta, što bi željeli, što im se sviđa... A tako se ponašaju i ostali zaposlenici u Googleu, što možda i jest razlog da se u kompaniji nalaze prosječno oko dvije godine prije promjene radnog mjesta. Ali, dok su tamo, sto posto su tamo i konstantno brinu o tome što korisnicima treba, bez prestanka. Zato se ponekad čini da Google jest korak ispred nas samih...

Još iz kategorije

Razvojni trendovi koji će donositi uspjeh

Razvojni trendovi koji će donositi uspjeh

20.02.2019. komentiraj

Pobjednici u poslovanju znatno su se promijenili u posljednjem desetljeću. Kada je počelo aktualno desetljeće, u 2010. godini, u svijetu se 10 najvećih burzovnih poduzeća po tržišnoj kapitalizaciji nalazilo u pet zemalja, samo su dvije bile iz tehnološkog sektora, a ni jedna nije vrijedila više od 400 milijardi dolara. Danas, svih 10 najboljih su u SAD-u i Kini, većinom su to tehnološke tvrtke, a neke su, barem privremeno, premašile vrijednost jednog trilijuna dolara.

4 razloga zašto je empatija dobra za poduzetništvo

4 razloga zašto je empatija dobra za poduzetništvo

13.02.2019. komentiraj

Lako je u današnje vrijeme biti ciničan, ipak nas se bombardira na sve strane 24 sata svakog dana u tjednu negativnim informacijama, ekstremnim vijestima, senzacionalističkim naslovima i prilozima... Stoga se vrlo jednostavno može pomisliti da su nasilje, seksizam, predrasude prema starijim osobama, ksenofobija i politička nekorektnost nešto čime se postiže uspjeh.

3 najgore poslovne greške koje novi poduzetnici najčešće rade

3 najgore poslovne greške koje novi poduzetnici najčešće rade

13.02.2019. komentiraj

Poduzetnici su ljudi kao i svi ostali, što znači da su skloni greškama. No, na putu prema uspjehu kakav prosječni čovjek ipak nema u svojim ambicijama, znaju činiti podosta nepotrebne pogreške, koje se lako može okarakterizirati i tupastima, dok bi “glupe” ipak bila prejaka riječ. Ipak se radi o početničkim propustima, spoticanjima... A kad se radi o tim pogreškama, tri su najčešće.