Startup Europe Leaders Club želi uključiti djecu u poduzetništvo

Skupina neovisnih poduzetnika koji djeluju pod imenom Startup Europe Leaders Club, koju je okupio potpredsjednik Europske komisije Neelie Kroes, postavila si je cilj da se razvija svijest o poduzetništvu među mladim ljudima, posebice među djecom.

Grupa smatra da je bitno djeci objasniti što je poduzetništvo jer se od najranije dobi trebaju usvajati znanja koja im mogu kasnije koristiti. Svoje želje i planove objavili su u dokumentu koji sačinjava 22 preporuke koje se tiču razvitka poduzetništva. 22 preporuke podijeljene su u sedam glavnih poglavlja: obrazovanje i vještine, pristup talentu, pristup kapitalu, politika podataka, sigurnost i vodstvo.

Klub se sastoji od čelnih ljudi koji stoje iza projekata kao što su Spotify, Rovio, TCIO, Seedcamp, Tuenti, Atomico, Hackfwd i The Next Web.

Ovih dana traže potporu od startup zajednice i nadaju se da će u Bruxellesu dobiti potporu za svoje prijedloge i mjere koje predlažu. Očekuju i niz sastanaka od kojih prvenstveno očekuju da ne budu mrtvo slovo na papiru nego da se dogovore konkretni projekti i akcije.URL članka Startup Europe Leaders Club želi uključiti djecu u poduzetništvo