Sada kada imate proizvod, trebate i strategiju

Sada kada imate proizvod, trebate i strategiju

Startupi koji se trude progurati na tržište nemaju vremena živjeti na staroj slavi ili se pretjerano baviti dugoročnom strategijom, što nije čudno jer sve se događa u trenutku, brzo i bez previše prostora za pogreške ili kalkulacije. No, u jednom trenutku ipak treba “stati na loptu” i uporno graditi strategiju, dugoročnu.

Za tako nešto postoji cijeli niz savjeta, ali onaj najbolji je da se na greškama uči. Svačiji primjer zaseban je jer uključuje faktore koji nisu mogući kod drugih. Ali, neki univerzalni savjet za pomoć ipak postoje, ne da bi pokrenuli ili lansirali startup, ali da bi svakako one iza njega natjerali na razmišljanje. Entrepreneur donosi tri.

1. Identificirajte mane i prednosti

Tako nešto izgleda lako, ali nije. Dok je jednostavno prepoznati ono u neposrednoj blizini, već nastaju problemi kad se posao odmakne od vas. Tipa, u većem ste timu, svoj dio obavljate dobro, kompletno posao ide dobro, ali ne prepoznajete određeno nezadovoljstvo kolega drugim kolegama, koji kaskaju i "šlepaju se". Dakle, potrebno je zagrebati ispod površine, razgovarati, tražiti gdje ima prostora za napredak, nuditi motivaciju i slično. Jednako vrijedi i za samo obavljanje posla. Ukratko, potrebna je SWOT analiza, strateško planiranje koje uključuje svaki aspekt, od snage, slabosti, prilika i prijetnji za organizaciju.

2. Podijeli i vladaj

Zvuči negativno i opasno, ali nije tako. Sljedeći korak jest misija, cilj, ključni rezultati i mjere (MOKM), kojima se ideje pretvaraju u konkretne postupke. Podijelite organizaciju na nekoliko dijelova i potom svakom od njih dodijelite misiju, pratite ciljeve i njihovo ispunjavanje kroz rezultate, a zatim i izmjerite obavljeni posao. Kad to završi, vidjet ćete koji dijelovi poslovanja su dorasli, a koji nisu, kod kojih treba raditi, koje ne treba dirati. Ukratko, vaše je isplanirati što želite, a potom promatrate kako se sve razvija, odnosno, da li se razvija.

3. Definirajte kako će posao biti obavljen

Ovaj dio jasan je sam po sebi, ali ipak ga treba naglasiti jer nije dovoljno doći na posao i reći tko će što raditi. Treba planirati unaprijed, tako da se pri kraju jednog projekta kreće već polako na novi, a da tranzicija ne bude teret ili muka istrošenom timu nego nešto prirodno, bez utega. Odlika istinskog lidera je definirati kako raditi.

Još iz kategorije

Kako znati je li poduzetništvo pravi korak za vašu karijeru

Kako znati je li poduzetništvo pravi korak za vašu karijeru

21.08.2019. komentiraj

Ako već niste, prije ili kasnije naći ćete se u situaciji kad odlučujete o tome hoćete li ostati kod aktualnog poslodavca, hoćete li tražiti novog ili ćete pokušati pokrenuti svoj posao. Ukoliko je ovo posljednje izbor za vas, tad trebate odgovoriti na tri bitna pitanja i na temelju njih zaključiti da ste uistinu spremni za tako nešto.

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.