Sada kada imate proizvod, trebate i strategiju

Sada kada imate proizvod, trebate i strategiju

Startupi koji se trude progurati na tržište nemaju vremena živjeti na staroj slavi ili se pretjerano baviti dugoročnom strategijom, što nije čudno jer sve se događa u trenutku, brzo i bez previše prostora za pogreške ili kalkulacije. No, u jednom trenutku ipak treba “stati na loptu” i uporno graditi strategiju, dugoročnu.

Za tako nešto postoji cijeli niz savjeta, ali onaj najbolji je da se na greškama uči. Svačiji primjer zaseban je jer uključuje faktore koji nisu mogući kod drugih. Ali, neki univerzalni savjet za pomoć ipak postoje, ne da bi pokrenuli ili lansirali startup, ali da bi svakako one iza njega natjerali na razmišljanje. Entrepreneur donosi tri.

1. Identificirajte mane i prednosti

Tako nešto izgleda lako, ali nije. Dok je jednostavno prepoznati ono u neposrednoj blizini, već nastaju problemi kad se posao odmakne od vas. Tipa, u većem ste timu, svoj dio obavljate dobro, kompletno posao ide dobro, ali ne prepoznajete određeno nezadovoljstvo kolega drugim kolegama, koji kaskaju i "šlepaju se". Dakle, potrebno je zagrebati ispod površine, razgovarati, tražiti gdje ima prostora za napredak, nuditi motivaciju i slično. Jednako vrijedi i za samo obavljanje posla. Ukratko, potrebna je SWOT analiza, strateško planiranje koje uključuje svaki aspekt, od snage, slabosti, prilika i prijetnji za organizaciju.

2. Podijeli i vladaj

Zvuči negativno i opasno, ali nije tako. Sljedeći korak jest misija, cilj, ključni rezultati i mjere (MOKM), kojima se ideje pretvaraju u konkretne postupke. Podijelite organizaciju na nekoliko dijelova i potom svakom od njih dodijelite misiju, pratite ciljeve i njihovo ispunjavanje kroz rezultate, a zatim i izmjerite obavljeni posao. Kad to završi, vidjet ćete koji dijelovi poslovanja su dorasli, a koji nisu, kod kojih treba raditi, koje ne treba dirati. Ukratko, vaše je isplanirati što želite, a potom promatrate kako se sve razvija, odnosno, da li se razvija.

3. Definirajte kako će posao biti obavljen

Ovaj dio jasan je sam po sebi, ali ipak ga treba naglasiti jer nije dovoljno doći na posao i reći tko će što raditi. Treba planirati unaprijed, tako da se pri kraju jednog projekta kreće već polako na novi, a da tranzicija ne bude teret ili muka istrošenom timu nego nešto prirodno, bez utega. Odlika istinskog lidera je definirati kako raditi.

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.