Sada kada imate proizvod, trebate i strategiju

Sada kada imate proizvod, trebate i strategiju

Startupi koji se trude progurati na tržište nemaju vremena živjeti na staroj slavi ili se pretjerano baviti dugoročnom strategijom, što nije čudno jer sve se događa u trenutku, brzo i bez previše prostora za pogreške ili kalkulacije. No, u jednom trenutku ipak treba “stati na loptu” i uporno graditi strategiju, dugoročnu.

Za tako nešto postoji cijeli niz savjeta, ali onaj najbolji je da se na greškama uči. Svačiji primjer zaseban je jer uključuje faktore koji nisu mogući kod drugih. Ali, neki univerzalni savjet za pomoć ipak postoje, ne da bi pokrenuli ili lansirali startup, ali da bi svakako one iza njega natjerali na razmišljanje. Entrepreneur donosi tri.

1. Identificirajte mane i prednosti

Tako nešto izgleda lako, ali nije. Dok je jednostavno prepoznati ono u neposrednoj blizini, već nastaju problemi kad se posao odmakne od vas. Tipa, u većem ste timu, svoj dio obavljate dobro, kompletno posao ide dobro, ali ne prepoznajete određeno nezadovoljstvo kolega drugim kolegama, koji kaskaju i "šlepaju se". Dakle, potrebno je zagrebati ispod površine, razgovarati, tražiti gdje ima prostora za napredak, nuditi motivaciju i slično. Jednako vrijedi i za samo obavljanje posla. Ukratko, potrebna je SWOT analiza, strateško planiranje koje uključuje svaki aspekt, od snage, slabosti, prilika i prijetnji za organizaciju.

2. Podijeli i vladaj

Zvuči negativno i opasno, ali nije tako. Sljedeći korak jest misija, cilj, ključni rezultati i mjere (MOKM), kojima se ideje pretvaraju u konkretne postupke. Podijelite organizaciju na nekoliko dijelova i potom svakom od njih dodijelite misiju, pratite ciljeve i njihovo ispunjavanje kroz rezultate, a zatim i izmjerite obavljeni posao. Kad to završi, vidjet ćete koji dijelovi poslovanja su dorasli, a koji nisu, kod kojih treba raditi, koje ne treba dirati. Ukratko, vaše je isplanirati što želite, a potom promatrate kako se sve razvija, odnosno, da li se razvija.

3. Definirajte kako će posao biti obavljen

Ovaj dio jasan je sam po sebi, ali ipak ga treba naglasiti jer nije dovoljno doći na posao i reći tko će što raditi. Treba planirati unaprijed, tako da se pri kraju jednog projekta kreće već polako na novi, a da tranzicija ne bude teret ili muka istrošenom timu nego nešto prirodno, bez utega. Odlika istinskog lidera je definirati kako raditi.

Još iz kategorije

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

12.06.2019. komentiraj

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

11.06.2019. komentiraj

Nedostatak koncentracije na poslu česta je pojava i pojavljuje se iz vrlo jednostavnih razloga, koji se mogu riješiti bez previše stresa te na taj način zapravo poboljšati produktivnost. Stoga, nastavku ovog teksta donijet ćemo pet najčešćih razloga za dekoncentraciju i kako ih se riješiti.