Poslovna inteligencija i analitika

Poslovna inteligencija i analitika

Foto: DepositPhotos

Pojam Business Intelligence (BI), koji je podosta nespretno prevoditi na hrvatski jezik, ali polako se uvriježio kao „poslovna inteligencija“, sve se češće susreće prilikom spominjanja prikupljanja, analize i baratanja većom količinom podataka. S obzirom da je podataka više nego ikad, a načina na koji ih se može analizirati nedovoljno, jasno da se na horizontu pojavilo nešto novo i korisno.

Dakle, BI je evoluirala iz sustava za podršku odlučivanju koji se je koristio u američkim tvrtkama šezdesetih godina 20. stoljeća. Sami pojam prvi put je spomenuo Howard Dresdner 1989. kako bi kategorizirao koncepte i metode koji pomažu u lakšem donošenju poslovnih odluka. Nije tad sigurno zamišljao svijet u kojem se barata milijardama informacija na jednom mjestu, ali znao je da prikupljene informacije treba pomno analizirati.

U samoj kraćoj definiciji, BI je skup metodologija i koncepata za prikupljanje, analizu i distribuciju informacija uz pomoć različitih softverskih alata, jedna od tehnika poslovnog izvještavanja, koja omogućuje pronalaženje informacija potrebnih za lakše i točnije donošenje poslovnih odluka. Neke od metoda poslovne inteligencije uključuju "rudarenje podataka" (eng., data mining), skladištenje podataka (eng., data warehousing) i OLAP (Online Analytical Processing) mrežnu analitičku obradu podataka.

Sustav BI je takav sustav koji pohranjuje informacije i znanje o konkurenciji, kupcima, dobavljačima i procesima neke organizacije. On omogućava poslovno pregovaranje i brojčano argumentirani nastup prema kupcima i poslovnim partnerima, kvalitetno operativno planiranje, praćenje ponašanja naše konkurencije, promatranje pojedinih tržišnih segmenata, te predviđanje budućih pojava. Isto tako, kroz sustav poslovne inteligencije bolje razumijemo kupce i poslovne partnere, te prepoznajemo što ih potiče na određeno ponašanje.

Takvi sustavi se intenzivno počinju razvijati kada su poduzeća automatizirala svoje poslovne procese, odnosno implementirala različite transakcijske sustave, koji su se vrlo brzo pokazali kao generatori velikih količina podataka. Sa čisto tehničke strane, poslovna inteligencija je proces unutar kojeg se sirovi podaci oblikuju u strukturno i vizualno prihvatljive informacije. Takve informacije se zatim analiziraju, eventualno interpretiraju putem trendova i ključnih pokazatelja poslovanja (eng., Key Performance Indicators - KPI), i u toj formi koriste u procesu odlučivanja.

Poslovna inteligencija unapređuje tradicionalan način izvještavanja karakteristikama kao interaktivnost (kada tijekom analize nailazimo na nova pitanja, tada gotovo trenutno možemo dobiti odgovor manipulacijom podacima), hijerarhijska organizacija (pruža nam zbirni pregled podataka na najvišoj razini, ali nam omogućuje i detaljan pregled kada je to potrebno) i multidimenzionalnost (skupljene podatke analiziramo kroz različite poglede kreiranjem i korištenjem multidimenzionalnih BI kocki).

Još iz kategorije

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.