Pet osnovnih koraka za uspostavu e-Poslovanja

Pet osnovnih koraka za uspostavu e-Poslovanja

Foto: DepositPhotos

Broj elektroničkih usluga i servisa svakog se dana povećava i sve je više povezano s poslovnim procesima i informacijskim sustavima u organizacijama. Tomu se treba najbrže i najjednostavnije prilagoditi.

E-poslovanje više nije opcija, nego nužnost želimo li biti konkurentni i držati korak s vremenom. Broj elektroničkih usluga i servisa svakog se dana povećava i sve su više povezanio s poslovnim procesima i informacijskim sustavima u organizacijama. Što je potreba za e-poslovanjem veća, to se sve više postavlja pitanje kako se mi možemo najbrže i najjednostavnije tomu prilagoditi.

S time na umu, FINA je pripremila jednostavne smjernice za poduzetnike koji žele uvesti e-poslovanje u svoju organizaciju i digitalizirati poslovne procese.

1. Definiranje poslovnih procesa za digitalizaciju

Prvi je korak donošenje odluke o tome koje poslovne procese želimo digitalizirati. To su najčešće oni u kojima neka fizička osoba potpisuje dokumentaciju. Kako papir zamjenjujemo elektroničkim dokumentom, tako i potpis na papiru treba zamijeniti pravovaljanim elektroničkim potpisom.

2. Digitalni certifikati - kako znati koji su nam potrebni?

Ovisno o tome tko u procesu potpisuje dokumentaciju (fizička ili pravna osoba), rabe se različite vrste certifikata. Za potpis koji zamjenjuje potpis osobe na papiru primjenjuju se certifikati koji se izdaju na osobu povezanu s poslovnim subjektom. Do 2017. certifikati koji zamjenjuju vlastoručni potpis izdavali su se isključivo na kriptografskom uređaju (pametna kartica ili USB token na koji je pohranjen privatni ključ) koji je trebao biti u isključivom posjedu potpisnika. Od prošle godine Fina je počela izdavati certifikate za  e-potpis u oblaku. Taj se certifikat može upotrebljavati u bilo kojem internetskom ili mobilnom servisu u kojem je potreban elektronički potpis. Njegova je prednost što korisnik elektroničke dokumente ili podatke jednako potpisuje mobitelom, tabletom ili računalom, dakle ne treba posjedovati poseban kriptouređaj. Ako je potreban potpis pravne osobe, treba se koristiti certifikatom za    e-pečat koji potvrđuje da je dokument potpisala odnosno pečatirala ta pravna osoba. Finine certifikate na kriptografskom uređaju danas ima gotovo svaki poslovni subjekt, a certifikati za e-pečat relativno su nova vrsta certifikata koju na temelju uredbe eIDAS Fina izdaje od prosinca 2017. Ako imate neki web servis putem kojeg se vrši plaćanje ili je potrebno zaštititi komunikaciju, potrebno je koristiti certifikat za zaštitu mrežnih stranica (SSL certifikat). Microsoft je 2. listopada 2018. uvrstio certifikat Fina Root CA u svoj program ‘Trusted Root Certificate.’ Za krajnje korisnike to znači da će IT sustavi (servisi) koji se koriste Fininim certifikatima za autentifikaciju mrežnih stranica od sada automatski te certifikate prepoznavati kao pouzdane, a krajnji korisnici neće dobivati upozorenje da su stranice nesigurne.

3. Potpisno rješenje

Da bi se elektronički potpis ili e-pečat mogao staviti na dokument i da bi bio ispravno izrađen, osim digitalnih certifikata koje izdaje kvalificirani izdavatelj usluga povjerenja treba imati potpisna rješenja usklađena s potpisnim standardima, s uredbom eIDAS, i to u propisanim potpisnim formatima AdES. Fina u ponudi već ima gotova klijentska i serverska rješenja za potpisivanje namijenjena za integraciju u sustave.

4. Vremenski žig

Vremenski žig još je jedna važna sastavnica elektroničke isprave. Upotrebljava se kao dopuna elektroničkom potpisu ili neovisno o elektroničkom potpisu, kad je u procesu važno vrijeme. Važan je za zadržavanje validnosti dokumenta u dugom razdoblju, pogotovo za dokumentaciju koja se mora arhivirati na dulji rok.

5. Arhiviranje elektroničke dokumentacije

Budući da svi prethodni koraci sadržavaju elektroničku razmjenu informacija i dokumenata, to podrazumijeva i njihovu elektroničku pohranu u onom obliku u kojem su nastali. Fina e-Arhiv jest servis koji omogućuje arhiviranje svih oblika poslovnih dokumenata nastalih u materijalnom ili digitalnom obliku, dokumenata i korisničkih podataka elektroničkih servisa    (e-servisa) koji su povezani sa sustavom Fina e-Arhiv ili bilo kojih drugih vrsta dokumenata/podataka koje će korisnik stvoriti i zatim arhivirati. Prilagodljivost korisnicima riješena je različitim modelima pristupa servisu, što podrazumijeva pristup putem internetske aplikacije (pogodno za male korisnike) i potpunu automatizaciju ili izravno u sklopu internoga poslovnog sustava, što je pogodno za veće korisnike.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

13.03.2019. komentiraj

ACT Grupa je u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER javnosti predstavila program Social Impact Award Hrvatska i otvorila prijave za sudjelovanje. Social Impact Award program pokrenut je 2009. godine od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Zakladom Erste i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14-30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu. Program se danas provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8.000 studenata i mladih godišnje.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

04.03.2019. komentiraj

Schneider Electric pokrenuo je Go Green in the City 2019., godišnje globalno natjecanje za studente s ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije, energetski učinkovitije i održive gradove.

5 koraka kako osigurati pažnju na prezentaciji

5 koraka kako osigurati pažnju na prezentaciji

26.02.2019. komentiraj

Prezentacijske vještine nešto su što treba usavršiti i vježbati konstantno. Neki se rađaju komunikativniji, s više karizme i talenta, ali nitko ne može bez vježbe stići do savršenstva, situacije u kojoj ih se sluša od prve do posljednje riječi. Ukoliko želite biti takav, imati pozornost cijele prostorije, tad u nastavku teksta dobro pročitajte pet koraka o načinima prezentiranja koji će vam osigurati pažnju.