Ovih 5 navika će vam pomoći da ostanete fokusirani cijeli dan

Koncentracija na radnom mjestu ponekad opada i zato je vrlo teško ostati fokusiran na ono što se radi, posebno u ova stresna vremena. Događa se svima, svi to prolaze, ali ne znaju se svi nositi s takvim stvarima na adekvatan način.

Kroz pet savjeta, ili bolje rečeno stvorenih navika, u nastavku teksta pomoći ćemo vam bolje se koncentrirati i fokusirati na ono što je pred vama.

1. Brinite se o fizičkim potrebama

Ovaj detalj je jednostavan u teoriji - vježbajte, spavajte kvalitetno i zdravo se hranite. Naravno, nije uvijek lako pridržavati se ovih uputa, ali zacrtajte si unaprije neke osnove. Budite fizički aktivni koliko god možete, makar vam se činilo malo. Jer, i malo je bolje nego ništa. Isto vrijedi za zdravu hranu. A oko spavanja se probajte prisiliti otići u krevet što ranije.

2. Planirajte svoje "ponašanje za bijeg"

To su sitnice koje radimo praktički svakodnevno i pomažu nam da raščistimo misli ili jednostavno otklonimo stres, dosadu, bilo što... Moguće je da se pritom radi o običnim grickalicama, provjeravanju e-mail poruka, gledanju Instagrama... Tako nešto morate početi kontrolirati jer kad ste svjesni svojih rutina, onda im se lakše možete oduprijeti. Naime, tijekom stresnog dana na poslu, najgore rješenje je početi raditi nešto nevezano i dodatno se zakopavati u dodatni posao.

3. Isplanirajte redovite pauze i odmore

Odmor nije potreban samo tijelu nego i umu. Potrudite se odmarati pet minuta na svakih 25 minuta koncentriranog rada. I uz to, 15 minuta nakon dva sata posla. Ili, ako vam je lakše, odmarajte 17 minuta svake 52 minute. Time se uvelike poboljšava produktivnost.

4. Dajte binauralnim otkucajima priliku

To su otkucaji koje opaža mozak kada se dva zvuka ispod frenkvencije 1500 Hz i razlikom manjom od 30 Hz slušaju odvojeno putem slušalica. Zvukovi, iako su odvojeni za svako uho, u ljudskom mozgu stvaraju percepciju jednog zvuka koji odgovara zvučnom otkucaju koji u stvarnosti ne postoji. Moguće ih je pronaći na YouTubeu ili streaming platformama kao Spotify, Deezer, Apple Music...

5. Oprostite si ako izgubite fokus

Ništa ne ide preko noći pa ako i ne uspijete odmah u planovima, oprostite si i trudite dalje, s vremenom ćete se usavršiti. Bitno je ne odustati.URL članka Ovih 5 navika će vam pomoći da ostanete fokusirani cijeli dan