Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Foto: DepositPhotos

Dati otkaz zaposleniku nikad nije lak zadatak, posebno ako se to čini zbog viškova i ušteda, koji jednakim žrtvama čine one marljive i uspješne kao što čine i one manje marljive ili uspješne. A posebno se sve dodatno otežava ako bez posla ostaje netko u IT sektoru.

Jer, takav zaposlenik barata s povjerljivim informacijama i ukoliko se razljuti zbog činjenice da je (neopravdano) dobio otkaz, može učiniti stvari koje bi kompaniji nanijele probleme. Primjerice, iskoristiti svoje lozinke za pristup povjerljivim podacima i dati ih drugima ili jednostavno ući u sustav te mu naštetiti.

S obzirom da je riječ o ljudima koji su više nego snalažljivi u IT području, moguće je da se nikad ne otkrije ni o kome je riječ. Naravno, osim ako otkazi nisu podijeljeni nekolicini ljudi. Ako su podijeljeni stotinama ili tisućama tad se situacija komplicira. Zato je prije samih otkaza potrebno poduzeti mjere sigurnosti, deaktivirati lozinke i porazgovarati sa zaposlenicima kako bi im se malo olakšala teška situacija.

Isto to treba napraviti i ukoliko je riječ o otkazima zbog lošeg rada, odnosno, jer zaposleni nije zadovoljio na svom radnom mjestu. Iznimno je bitno pružiti mu ruku, riječ utjehe, objasniti u čemu je problem i time izbjeći neugodnosti. Jer, sve to dio je odgovornosti koju na sebe jednostavno mora preuzeti poslodavac.

Nije lako, naravno da nije, no živimo u brzom vremenu i ako se već nekom otežava život, bilo bi u redu objasniti zašto se to događa, tako da se ne ponovi u budućnosti ili da se bliža budućnost barem malo olakša. Ako je to ikako moguće u takvoj teškoj situaciji...

Još iz kategorije

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.

Kako se nositi sa stresom

Kako se nositi sa stresom

28.06.2019. komentiraj

Savjeta o tome kako se nositi sa stresom nikad dosta, zato što je izvora koji su odgovorni za stresno stanje sve više u današnje vrijeme. Zato je dobro informirati se, raditi na sebi i u konačnici naučiti kako jedan od najvećih problema modernog doba svesti pod kontrolu ili u potpunosti anulirati.

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.