Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Foto: DepositPhotos

Dati otkaz zaposleniku nikad nije lak zadatak, posebno ako se to čini zbog viškova i ušteda, koji jednakim žrtvama čine one marljive i uspješne kao što čine i one manje marljive ili uspješne. A posebno se sve dodatno otežava ako bez posla ostaje netko u IT sektoru.

Jer, takav zaposlenik barata s povjerljivim informacijama i ukoliko se razljuti zbog činjenice da je (neopravdano) dobio otkaz, može učiniti stvari koje bi kompaniji nanijele probleme. Primjerice, iskoristiti svoje lozinke za pristup povjerljivim podacima i dati ih drugima ili jednostavno ući u sustav te mu naštetiti.

S obzirom da je riječ o ljudima koji su više nego snalažljivi u IT području, moguće je da se nikad ne otkrije ni o kome je riječ. Naravno, osim ako otkazi nisu podijeljeni nekolicini ljudi. Ako su podijeljeni stotinama ili tisućama tad se situacija komplicira. Zato je prije samih otkaza potrebno poduzeti mjere sigurnosti, deaktivirati lozinke i porazgovarati sa zaposlenicima kako bi im se malo olakšala teška situacija.

Isto to treba napraviti i ukoliko je riječ o otkazima zbog lošeg rada, odnosno, jer zaposleni nije zadovoljio na svom radnom mjestu. Iznimno je bitno pružiti mu ruku, riječ utjehe, objasniti u čemu je problem i time izbjeći neugodnosti. Jer, sve to dio je odgovornosti koju na sebe jednostavno mora preuzeti poslodavac.

Nije lako, naravno da nije, no živimo u brzom vremenu i ako se već nekom otežava život, bilo bi u redu objasniti zašto se to događa, tako da se ne ponovi u budućnosti ili da se bliža budućnost barem malo olakša. Ako je to ikako moguće u takvoj teškoj situaciji...

Još iz kategorije

Novi startupovi na hrvatskoj sceni

Novi startupovi na hrvatskoj sceni

15.04.2019. komentiraj

U organizaciji Algebra LAB-a održano predstavljanje 11. generacije startupa koji su prošli kroz inkubatorski program Algebra LAB-a. 19 domaćih i regionalnih tehnoloških startupa predstavilo je svoje projekte pred žirijem u kojem su sjedili predstavnici najznačajnijih investicijskih fondova i drugih institucija koje pomažu u razvoju poslovnih projekata.

Održana posljednja postaja Maratona karijera

Održana posljednja postaja Maratona karijera

13.04.2019. komentiraj

Šesta i posljednja postaja Maratona karijera održana je na Filozofskom fakultetu u Osijeku 11. travnja 2019. godine, s početkom u 17:00 sati. Predavanje na temu Od studenta društvenih znanosti do posla u IT-u održao je Antun Matanović, magistar informatologije te mentor u tvrtki Inchoo i nekadašnji atletičar.

5 najčešćih navika loših lidera

5 najčešćih navika loših lidera

08.04.2019. komentiraj

Novoosnovane kompanije onoliko su dobre koliko i ljudi koji ih vode, što je za snažne i sposobne lidere odlično, ali za one ostale baš i ne. Naravno, „oni ostali“ ne moraju ostati takvi jer loše se navike i način vođenja poslovanja mogu promijeniti ukoliko se riješe navika koje ih koče. A ovdje ćemo spomenuti pet najčešćih u loših lidera.