Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Foto: DepositPhotos

Dati otkaz zaposleniku nikad nije lak zadatak, posebno ako se to čini zbog viškova i ušteda, koji jednakim žrtvama čine one marljive i uspješne kao što čine i one manje marljive ili uspješne. A posebno se sve dodatno otežava ako bez posla ostaje netko u IT sektoru.

Jer, takav zaposlenik barata s povjerljivim informacijama i ukoliko se razljuti zbog činjenice da je (neopravdano) dobio otkaz, može učiniti stvari koje bi kompaniji nanijele probleme. Primjerice, iskoristiti svoje lozinke za pristup povjerljivim podacima i dati ih drugima ili jednostavno ući u sustav te mu naštetiti.

S obzirom da je riječ o ljudima koji su više nego snalažljivi u IT području, moguće je da se nikad ne otkrije ni o kome je riječ. Naravno, osim ako otkazi nisu podijeljeni nekolicini ljudi. Ako su podijeljeni stotinama ili tisućama tad se situacija komplicira. Zato je prije samih otkaza potrebno poduzeti mjere sigurnosti, deaktivirati lozinke i porazgovarati sa zaposlenicima kako bi im se malo olakšala teška situacija.

Isto to treba napraviti i ukoliko je riječ o otkazima zbog lošeg rada, odnosno, jer zaposleni nije zadovoljio na svom radnom mjestu. Iznimno je bitno pružiti mu ruku, riječ utjehe, objasniti u čemu je problem i time izbjeći neugodnosti. Jer, sve to dio je odgovornosti koju na sebe jednostavno mora preuzeti poslodavac.

Nije lako, naravno da nije, no živimo u brzom vremenu i ako se već nekom otežava život, bilo bi u redu objasniti zašto se to događa, tako da se ne ponovi u budućnosti ili da se bliža budućnost barem malo olakša. Ako je to ikako moguće u takvoj teškoj situaciji...

Još iz kategorije

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

10.12.2018. komentiraj

Lideri IT odjela u manjim, srednjim i većim kompanijama morali bi se koristiti upravo dostupnom tehnologijom, uz dodatak ljudskih vještina, kako bi poboljšali produktivnost te brže i efikasnije postigli zacrtane ciljeve. Kako to ostvariti savjetuje pet svjetskih stručnjaka na IT području, odnosno, rukovodećim pozicija neke od kompanija.

Digitalni projekti za školarce u Algebri

Digitalni projekti za školarce u Algebri

30.11.2018. komentiraj

Algebrina Digitalna akademija, program digitalnog obrazovanja djece koji je ove školske godine ušao u treću godinu provedbe, uvodi mogućnost projektnog pohađanja nastave. Na svih 50 lokacija na kojima se provodi djeca mogu sudjelovati u programu po projektnom principu.

Budućnost je u paralelnom razvoju digitalne i kreativne inteligencije

Budućnost je u paralelnom razvoju digitalne i kreativne inteligencije

28.11.2018. komentiraj

Budućnost je digitalna, no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.a