Najvažniji je kompromis

Na poslu i u radnoj okolini često se susrećemo s konfliktima. Previše individua na jednom mjestu uzrokuje probleme, svatko vuče na svoju stranu, nitko ne želi popustiti, svatko misli kako je u pravu... poznato vam je?

Svi smo se mi susreli s problemima u komunikaciji na radnom mjestu, no svatko od nas različito rješava sukobe. Netko je glasan, a netko se povuče.

Evo nekoliko rješenja kako prevladati konflikte na radnom mjestu.

  • Zastanite na trenutak i duboko udahnite. Napravite duboki izdisaj. Brojite do deset i dišite polagano. Usmjerite svoje misli na nešto drugo.
  • Pokušajte razumjeti gledište osobe s kojom ste u konfliktu. Slažemo se da je to vrlo teško, no probajte se staviti u položaj te osobe. Možda previše emocionalno reagirate na neke postupke.
  • Probajte naći rješenje win/win. Popustite koji put. Predložite mirno rješavanje sukoba. Inicirajte sastanak, nađite se na kavi, prođite u miru diskusiju i probajte dogovoriti kompromis.

Tvrtka želi imati mir u kući i zato se potrudite da u vašoj radnoj sredini vlada kreativno ozračje s dozom kompromisa i dogovora.URL članka Najvažniji je kompromis