Najbolje prakse za traženje novih zaposlenika

Najbolje prakse za traženje novih zaposlenika

Foto: DepositPhotos

Zaposlenici čine posao uspješnim i zato je iznimno bitno imati one prave oko sebe, najbolje koje možete naći. Ne samo talentirane već i s radnim navikama, nesklone konfliktu, odane, pristojne... Morate si sami kao poslodavac ili voditelj tima odrediti kakve kvalitete kod zaposlenika tražite.

Naravno, postoje jednostavni savjeti kako napraviti prve korake i lakše odrediti što i kako. Njih nudi stručnjak Brian Hutchinson u jednostavnih šest koraka.

1. Preporuke zaposlenika

Možda najbolji način za pronalazak novih zaposlenika jest nakon preporuke postojećih. Jer, ako netko kome vjerujete garantira za nekoga, to je dobar znak i trebate poslušati savjet.

2. Bivši zaposlenici

Možda se ne čini konvencionalnim, ali ako je riječ o osobi s kojom ste se razišli na normalan način, to znači da je riječ o zaposleniku kojeg ste željeli imati uz sebe. Također, možda ste započeli novi posao pa ako krećete ispočetka, dobro je povući sa sobom nekoga s kim ste radili i znate što očekivati.

3. Društvene mreže

Novo je doba, postoji LinkedIn, postoje Facebook, Instagram, Twitter... Odličan način za uvid u eventualne kvalitete potencijalnog zaposlenika.

4. Kandidati iznutra

Za određene pozicije možda već imate kandidate na licu mjesta, među svojim zaposlenicima. To je možda najbolje rješenje, posebno ako se radi o promaknuću. Imat ćete zahvalnog i odanog radnika, bez obzira što ćete njegovu poziciju morati popuniti novom osobom.

5. Stažiranje/volontiranje

Ponekad je to najbolji pokazatelj vrijednosti zaposlenika. Ako je osoba toliko ambiciozna da radi besplatno kako bi nešto naučila i napravila iskorak, to ne možete ignorirati u budućnosti.

6. Sajam poslova

Možda je to dio "stare škole", ali još uvijek je efektna taktika jer baza potencijalnih kandidata za posao je uistinu velika.

Još iz kategorije

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

11.07.2018. komentiraj

Razgovor za posao može biti iznimno stresan, ali ukoliko osoba želi do radnog mjesta, mora biti potpuno spremna na sve. Jer, najbitnije je ostaviti sjajan prvi dojam, druge prilike najčešće nema. Stoga, da biste izbjegli probleme, nemojte napraviti deset najčešćih grešaka. Pa krenimo redom...

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

10.07.2018. komentiraj

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, a obuhvaćaju besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, šira javnost moći će na razumljiv i pristupačan način dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

04.07.2018. komentiraj

Angažman zaposlenika pri donošenju poboljšanja po pitanju iskustva korisnika (CX) čak 86 posto direktora u Gartnerovu istraživanju vidi kao najbitniji faktor u bolje obavljanju posla. Dakle, CX je bitnija stavka i od upravljanja projektima ili vještinama koje se vežu uz podatke, odnosno, njihovu analizu.