Na PMI Forum stižu Morten Sorensen i Korado Korlević, evo zašto još doći na najvažniju konferenciju projektnih menadžera

Na PMI Forum stižu Morten Sorensen i Korado Korlević, evo zašto još doći na najvažniju konferenciju projektnih menadžera

U zagrebačkom Plaza event centru od 11. do 13. studenoga održava se još jedno izdanje najvažnije i najposjećenije konferencije iz područja projektnog menadžmenta, PMI Foruma. U organizaciji PMI-a Croatia, podružnice globalnog Project Management Institutea i najvažnijeg pokretača razvoja struke projektnog menadžmenta u Hrvatskoj i regiji, PMI Forum održava se 13. put do sada.

“PMI Forum je prije 13 godina pokrenula mala grupa entuzijasta koji su prepoznali da je struci potreban event za povezivanje i razmjenu iskustava. Inicijativa je odmah prošla odlično, a danas govorimo o najvećem regionalnom događaju na temu projektnog menadžmenta. Forum svake godine značajno raste i danas okuplja gotovo 700 sudionika iz više od 180 različitih organizacija”, otkriva direktorica PMI Foruma Marina Pupić Bakrač.

Tema ovogodišnjeg izdanja Foruma je “Building project portfolio: Digital strategy enabler”. Kako je pojasnila direktorica PMI Foruma, razvoj i upravljanje portfeljem projekata danas su izazovniji nego ikad. “Tvrtke se, bez obzira na svoju veličinu,  moraju brzo prilagođavati dinamičnom tržištu i potrebama krajnjih korisnika, a u skladu s time moraju prilagođavati i strukturu portfelja projekata. Odavno su prošla vremena fiksnih dugoročnih strateških ciljeva i nepromjenjivog plana portfelja. U portfelj smo investirali, alocirali vlastite i vanjske resurse i svaka promjena donosi niz povezanih aktivnosti, odluka i provedbi na gotovo svim razinama organizacijske strukture”, dodaje.

Tijekom trodnevne konferencije 11. i 13. studenoga održavaju se radionice, a 12. studenoga rezerviran je za središnji dio događaja. Popis predavača je impresivan. Potpredsjednik ureda za korporativno upravljanje projektima u Peratonu, višestruko certificiran projektni menadžer Morten Sorensen, govorit će o učinkovitom odabiru strateških inicijativa i upravljanju koristima od uspješne isporuke i stalnog održavanja očekivane vrijednosti. Jedna od najcjenjenijih regionalnih PMI praktičarki Jasmina Nikolić održat će radionicu “Scrum Escape Room: the PMI Forum’s most exciting team game!”, a Borna Lulić, jedan od najtraženijih predavača u Hrvatskoj, govorit će u sklopu radionice “Unpredictable factor Z in PM – perception and mindset” o kvalitetnoj komunikaciji. Najpoznatiji hrvatski astronom, pokretač zvjezdarnice Višnjan i inicijator inovativnih edukativnih programa Korado Korlević u sklopu svojeg izlaganja odgovorit će na pitanje kome pripada budućnost. Projektni menadžer Hrvatskog Telekoma Gordan Krčelić na radionici će približiti sve benefite Six sigma + Lean metodologije. U današnjem svijetu, izazovi postaju sve kompliciraniji i kompleksniji, što iziskuje različite odgovore i pristupe kako bismo njima efikasno upravljali. U multidisciplinarnom portfelju ključna je kombinacija različitih pristupa kako bi se osigurala konzistentna strategija provedbe. Više o tome na PMI Forumu, u sklopu predavanja The world is getting more complicated and complex – your portfolio doesn’t need to be”, reći će Rene Roider, portfolio manager Erste grupe.

U sklopu 13. PMI Foruma dodijelit će se i najviše strukovno priznanje, nagrada za projekt godine (POY), kao i uručiti donacije posebnim projektima, što je praksa uvedena 2017. godine. Osim činjenice da se PMI Forum održava već 13. put, 2019. godina je u zajednici projektnih menadžera važna zbog još jednog jubileja. Naime, na globalnoj se razini slavi 50 godina postojanja projektnog menadžmenta, struke koja stvara dodatnu vrijednost u organizacijama, pri čemu voditelji projekata pokreću promjenu i ideje pretvaraju u stvarnost.

Još iz kategorije

3 vještine vrhunskih lidera

3 vještine vrhunskih lidera

04.06.2020. komentiraj

Istinski i najsposobniji lideri prilagodili su se „novom normalnom“ tijekom pandemije koronavirusa tako što su vjerovali u svoju emocionalnu inteligenciju, ali i onu „običnu“ inteligenciju. Samim time, uspjeli su doprijeti do ljudi, bez obzira što su im fizički bili daleko.

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.