Motivacijska tajna koja uvijek pali

Motivacijska tajna koja uvijek pali

Foto: DepositPhotos

Ljeto nikad nije jednostavno godišnje doba za ostati motiviran, a kad se tome pridoda aktualna pandemija koronavirusa, situacija je još teža. Dapače, iznimno je nevjerojatno da se poduzetnici uopće uspiju natjerati išta obaviti.

Barem ljudima sa strane! Jer, poduzetnici zapravo ovakvo razdoblje vide kao izazov. Rezultati jesu lošiji nego prošle godine, ali kome nisu? Nema fizičkog doticaja sa zaposlenima, ali tko ima? Mušterija je manje, ali kome nije? Moglo bi se tako unedogled... Bitno je da poduzetnici u ovoj situaciji pronalaze priliku opstati i nametnuti se, stvoriti temelje za budućnost.

Dapače, ovo čemu svjedočimo trenutno može se opisati onom starom "što te ne ubije, to te ojača". Ali, da se ne sumira sve baš takvom floskulom, pobrinuo se Inc.com, koje je na Twitteru upitao svojih 2,7 milijuna pratitelja kako se uspijevaju motivirati u ovim teškim trenucima. Domišljatih odgovora nije nedostajalo.

Neki od njih uključuju slaganje liste produktivnosti, energetska pića, izražavanje zahvalnosti, održavanje odnosa s prijateljima koji vas motiviraju, vjera, duhovnost, jutarnje rutine, rutine općenito... Sve te ideje ili načini kako ostati motiviran imaju pokrića, neke čak i znanstvenog, no stručnjak Simon Sinek reći će nešto drugo - "Zašto?"

Naime, fokusiranjem na "zašto", sami sebi nudite odgovore i zapravo vas to motivira. Ne mora pritom biti posao "u igri". Ako ste sportaš i teško vam je prilikom treniranja, dizanja ujutro i svega ostalog, pitate se zašto to radite i ponudite si odgovor koji zadovoljava - karijera, novac, slava, zadovoljstvo.

Sve se to može implementirati i na poslovanje. Uz odgovor na pitanje zašto radite što radite, shvatit ćete što vas motivira, što vas pokreće i što vam daje snagu da nastavite dalje čak i u ovako teškim trenucima. Ukoliko pak nemate odgovor na to "Zašto?" onda uistinu morate pronaći nešto što ima više smisla u vašem životu.

Još iz kategorije

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

17.06.2021.

Huawei pokreće svoje godišnje natjecanje za inovacije aplikacija Huawei Mobile Services (HMS) - AppsUP. Cilj programa je nadahnuti nadarene programere širom svijeta za stvaranje revolucionarnih aplikacija i digitalnih iskustava te im pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i promicanje digitalnih inovacija.

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

16.06.2021.

Lider ne može biti bilo tko, ali bilo tko se može potruditi biti lider, ako to istinski želi. Neke osobe to jednostavno imaju u sebi, ali neki nemaju i željele bi imati.

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

10.06.2021.

Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća svjetska kemijska kompanija BASF pokreće projekt BASF Innovation Hub koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska. Ove godine natjecanje je usredotočeno na rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čista energija, održiva poljoprivreda i kružna ekonomija. Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga nagrađuje se s 5000 eura.