Microsoft objavio rezultate istraživanja o čimbenicima uspjeha učenika

Na sajmu edukacije Bett 2019 u Londonu, Microsoft Education je objavio rezultate novog istraživanja, koje je proveo Economist Intelligence Unit. Rezultati ukazuju na važnost dobrobiti učenika i pozitivnih razmišljanja o postizanju rezultata i uspjehu.

Ovo istraživanje ujedno predstavlja Microsoftovu viziju obrazovanja. Istraživački proces uključio je povratne informacije učitelja, ravnatelja, školskih asistenata i knjižničara iz 15 zemalja, kako bi se bolje razumjelo kako pozitivno razmišljanje i dobrobit, osobito emocionalna dobrobit, utječu na rezultate učenika, zajednice i gospodarstva.

Studija je potvrdila da je razvoj socijalno-emocionalnih vještina i dalje veliki prioritet za škole. Više od 70 posto škola koje rade na praksama koje prepoznaju socijalno-emocionalne vještine kao temeljne, a ne usputne. Studija je također potvrdila da je emocija čuvar kognicije te da su pozitivna emocionalna stanja povezana s akademskim uspjehom i dobrobiti. Više detalja možete pronaći u infografici.URL članka Microsoft objavio rezultate istraživanja o čimbenicima uspjeha učenika