Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.

Ideja je uspjela, jer smo prve godine okupili više od 300 sudionika, te se konferencija kontinuirano organizira i danas, nakon 10 godina, ističe Sandra Mihelčić i dodaje da je danas fokus predavanja na soft prodajnim vještinama, kako pronaći i zadržati prodajni kadar, informatizaciji i digitalizaciji u prodaji, novim trendovima.

Zbog čega ste se uopće odlučili za organizaciju ovakve konferencije?

Ideja za organiziranjem poslovne konferencije s ciljem edukacije prodajnog osoblja nastala je davne 2009. godine u suradnji s našim tadašnjim partnerom Tomislavom Bekecom u jeku najžešće tržišne krize, kada su se mnoge tvrtke gasile ili bile u značajnijim poslovnim problemima. No, bez obzira na krizu i smanjene budžete za edukaciju, odlučili smo po prvi puta u Hrvatskoj organizirati stručnu edukaciju takvog tipa. Fokus nam je bio na jednom mjestu okupiti veliki broj vrhunskih hrvatskih prodajnih konzultanata s međunarodnim iskustvom, predavača koji će svojim prodajnim savjetima pomoći prodajnom osoblju da ostvare prodajne rezultate i u kriznoj godini. Ideja je uspjela, jer smo prve godine okupili više od 300 sudionika, te se konferencija kontinuirano organizira i danas, nakon 10 godina. Danas nam je fokus predavanja na soft prodajnim vještinama, kako pronaći i zadržati prodajni kadar, informatizaciji i digitalizaciji u prodaji, novim trendovima, te kako ste i sami naveli, isticanjem i izdvajanjem od konkurencije na hrvatskom i stranom tržištu te razvoju novih prodajnih platformi. Dvodnevna konferencija edukativnog je poslovnog karaktera, namijenjena prodajnom osoblju, članovima uprave za prodaju, direktorima i voditeljima prodaje, prodavačima i trgovcima te svima onima koji žele unaprijediti svoje prodajne vještine. Predavači su eksperti u prodajnim disciplinama za B2B i B2C prodaju koji sudionicima konferencije prezentiraju novitete u prodajnom sektoru, ali i nadograđuju njihova znanja i tehnike s prijašnjih konferencija. Predavanja su interaktivna, uz puno primjera, vježbi i pitanja iz publike. Da bi naši predavači mogli predavati i sami trebaju biti vrhunski prodavači. Ove godine okupili smo maksimalni broj predavača, njih čak 24 i to su Gordana Kadoić, Tanja Pureta, Saša Tenodi, Inga Lalić, Toni Babić, Danijel Bićanić, Mladen Jančić, Martina Osmak, Melita Manojlović, Igor Herceg, Matej Sakoman, Branko Pavlović, Sanja Gomuzak, Anita Lukenda Mlinac, Sandro Kraljević, Emil Pavić, Petar Majstrović,  Siniša Begović, Saša Petar, Tajana Horvat, Kamilo Antolović, Željko Šundov, Ivana Zvrko i Darko Sambol.

Što je za tržište donijela konferencija?

Potrebe u obrazovanju poduzetnika i menadžera su se promijenile jer se i svijet promijenio, zapravo mijenja se na dnevnoj bazi. Danas imamo jako puno prodajnih kanala i uspješni prodavači trebaju znati preispitati svoje prodajne tehnike i vještine. Oni znaju da ako im je prije nešto prolazilo kod kupca, da danas možda više ne prolazi i da moraju mijenjati svoj prodajni pristup.

Mnogi prodavači znaju da treba postaviti pitanja, da treba saznati što više kupčevih potreba kako bi se one mogle što bolje ispuniti, no ispunjenje potreba nije dovoljno, nije dovoljno ni imati kvalitetan proizvod ili uslugu jer mnogi konkurenti imaju jednako kvalitetne, a možda i kvalitetnije proizvode i usluge. Iako izuzetno važna i neupitna, ali možda ne i dovoljna je i sama ljubaznost. Danas je potrebno mnogo više, potrebno je steći povjerenje, ali ne deklarativno, već čvrsto, pravo, stvarno. Potrebno je ne samo slušati nego i čuti informacije, probleme, izazove i brige koje nam iznosi naš poslovni partner, kupac, klijent. Kupac ne kupuje proizvod ili uslugu, kupac kupuje vrijednost, a svakom kupcu vrijednost je nešto drugo. Prodaja je vještina koja se može naučiti i koja se kontinuirano mora učiti kako bi svatko tko se bavi prodajom opstao na turbulentnom tržištu te ispunio prodajni plan. Tvrtka može opstati jedino ako su prihodi veći od rashoda, to se odnosi na apsolutno sve biznise, ali i u životu općenito. Nikada kao sada nije bilo toliko važno zadržati postojeće kupce i  produbiti poslovni odnos s njima, ali isto tako i privući nove kupce koji će vas prepoznati kao kvalitetno rješenje. S druge strane prodaja je vještina, prodaja nije nešto s čim se morate roditi niti je prodavač genetski predodređen.

Kakvi su daljnji planovi?

Broj sudionika konferencije, te tradicija duga 10 godina pokazuje da je interes za prodaju golem. Možete imati najbolji proizvod/uslugu na svijetu no ako to ne znate prodati, kratak je vijek trajanja proizvoda/usluge. Konferencija Superprodavač radi na promociji i nagrađivanju prodajne struke, te smo zahvalni predavačima, medijima, sponzorima i sudionicima koji su nam ukazali desetogodišnje povjerenje.

Još iz kategorije

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

12.11.2019. komentiraj

Rasprave o tome je li poduzetništvo “igra” za mlade još uvijek ne prestaju jer dovoljno je vidjeti primjere kao što su Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Elon Musk, Larry Page, Sergey Brin ili Steve Jobs. Naime, svi su postigli uspjeh prije 30. godine. Srećom, nije istina da je stvar u mladosti.

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

07.11.2019. komentiraj

Najbogatiji čovjek svijeta i osnivač Amazona Jeff Bezos konstantno gleda kako unaprijediti poslovanje, pod čime se misli i na sitnice kao jedna kojom je podigao sami način rada na jednu višu razinu te je iznimno ponosan na taj detalj.

Kreiranje mentalnog sklopa potrebnog za uspjeh

Kreiranje mentalnog sklopa potrebnog za uspjeh

05.11.2019. komentiraj

Mentalni sklop okrenut uspjehu možda je najbitnija stavka poduzetnicima i liderima općenito jer bez pravog usmjerenja u glavi, teško da će u konačnici uopće biti ostvaren željeni uspjeh. Stoga, u nastavku teksta donosimo nekoliko koraka koji pomažu u kreiranju mentalnog sklopa potrebnog za uspjeh.