Kuda idu tvrtke, što nas čeka u budućnosti

Kuda idu tvrtke, što nas čeka u budućnosti

U kongresnom hotelu Well u Tuhelju 24. i 25. listopada 2019. održat će se prva konferencija na temu organizacijske kulture pod nazivom COMELEON koja će okupiti međunarodne i domaće stručnjake na temu kompleksnosti, organizacije budućnosti i agilnosti.

Najatraktivniji gost konferencije je Niels Pflaeging, menadžment egzorcist koji je uzburkao javnost tvrdnjama kako je menadžment društvena tehnologija koja je davno postala toksična i suvišna, odnosno zli duh iz davne prošlosti koji nastanjuje organizacije i truje naše radne živote.

Osim njega, radionice na konferenciji održat će stručnjakinja za kompleksnost Stephanie Borgert, korifej na području agilnosti Jurgen Appelo, Jos de Blok, CEO Buurtzorga koji je revolucionirao područje socijalne njege na osnovu samoorganizirajućih timova, Silke Hermann, osnivačica B2B startupa red42, Anja Zerbin, odgovorna za digitalnu kulturu u njemačkom Postbanku, Axel Kummer, COO Metafinanza i drugi.

Posljednji potvrđeni sudionici snažne konferencijske postave hrvatski su stručnjaci za agilnost: Ana Pauzar (Hrvatski Telekom), Davor Čengija i Luka Gauta (CROZ), Mojca Domiter (Atlantic Grupa), Vedran Antoljak (Apsolon), Ivana Galić Baksa (Nova TV) i Marko Emer (Elektronički računi).

Konferencija s karakterom kampa omogućit će sudionicima da u direktnom kontaktu i radionicama razmijene stavove sa svjetskim stručnjacima na temu kompleksnosti, organizacijske budućnosti i agilnosti. Neke od tema koje će se obrađivati su: kako osigurati rast prihoda, poticati inovativnost, privući talente, decentralizirati procese donošenja odluka, graditi pliću hijerarhiju, koristiti snagu kolektivnog znanja, graditi organizacijsku agilnost.

Razvoj organizacijske kulture i transformacije u uvjetima današnjeg poslovanja više nije samo opcija, nego imperativ. Upravo stoga pokrenuta je Comeleon nagrada koja potiče i celebrira uspješne aktivnosti na području organizacijske kulture i organizacijske transformacije. Nagrada će biti dodijeljena u četvrtak 24. listopada 2019. u sklopu konferencije.

Konferenciju organizira konzultantska tvrtka VETTURELLI šire poznata kao inicijator poslovnih utrka B2B RUN koje su se transformirale u najveći poslovni događaj u Hrvatskoj. Organizacija konferencije COMELEON ima vrlo sličnu svrhu  – pokretanje dijaloga, poticanje kreativnosti, kolaboracije i inovativnosti.

„O digitalnoj transformaciji imamo brojne konferencije, predavanja, okrugle stolove, čitav niz medijskih članaka, no tvrtke i dalje nisu sigurne kako da pristupe cjelokupnom procesu. Dovode IT stručnjake, HR stručnjake, razne poslovne konzultante, no nedostaje im cjeloviti pristup. Iz tog se razloga procesi prilagodbe provode samo djelomično. Neke kompanije pokreću eksperimentalne agilne timove, ali je to je posve nedovoljno, jer je agilnost mindset koji se, ako se želimo pripremiti za izazove sutrašnjice, ne može i ne smije razvijati u izolaciji, u manjim organizacijskim jedinicama. Upravo je COMELEON konferencija mjesto na kome će sudionici i šira javnost doznati kako dalje“, ističe Dijana Vetturelli.

Još iz kategorije

Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

15.11.2019. komentiraj

Vrijedni zaposlenici uistinu su blago svake radne sredine, no oni koji pretjeruju u tome koliko rade znaju narušavati kompletnu atmosferu do te mjere da čak anuliraju u potpunosti sav posao koji obavljaju. Lideri se moraju znati nositi i s takvima jer prije ili kasnije će naići na njih.

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

12.11.2019. komentiraj

Rasprave o tome je li poduzetništvo “igra” za mlade još uvijek ne prestaju jer dovoljno je vidjeti primjere kao što su Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Elon Musk, Larry Page, Sergey Brin ili Steve Jobs. Naime, svi su postigli uspjeh prije 30. godine. Srećom, nije istina da je stvar u mladosti.

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

07.11.2019. komentiraj

Najbogatiji čovjek svijeta i osnivač Amazona Jeff Bezos konstantno gleda kako unaprijediti poslovanje, pod čime se misli i na sitnice kao jedna kojom je podigao sami način rada na jednu višu razinu te je iznimno ponosan na taj detalj.