Kako se nositi sa stresom

Kako se nositi sa stresom

Foto: DepositPhotos

Savjeta o tome kako se nositi sa stresom nikad dosta, zato što je izvora koji su odgovorni za stresno stanje sve više u današnje vrijeme. Zato je dobro informirati se, raditi na sebi i u konačnici naučiti kako jedan od najvećih problema modernog doba svesti pod kontrolu ili u potpunosti anulirati.

U nastavku teksta donijet ćemo četiri načina kako se suočiti sa stresom, a možda ga i pobijediti. Kako god, pomoći će vam ovo da budete psihički stabilniji.

1. Fokusirajte se na poznato

Mnogo je nepoznanica u svakom danu, svakom trenutku i sa svakim novim zadatkom. Savladati sve isprve i ponuditi najbolje od sebe praktički je nemoguće i jednako je situaciji u kojoj bi ste imali vremena samo prolistati neku knjigu, a da se od vas traži da ju cijelu znate napamet. Zato, ne opterećujte se na taj način, koncentrirajte se na ono što znate i u hodu savladajte sve nepoznanice. Bit ćete mirniji i koncentriraniji, a s vremenom će vam takvo stanje biti normalno.

2. Redefinirajte vrijednost pritiska

Umjesto da stres vidite kao prijetnju, pokušajte ga tretirati kao izazov. Testirajte se i zabavite "po putu". Jer, kad dođe do stresne situacije, sav fokus i energija usmjereni su prema izvoru stresa. Nema smisla na to gledati negativno, bolje je pružiti najbolje od sebe i vidjeti kakve rezultate možete ostvariti.

3. Ohrabrujte se

Znanstveno je dokazano da ako mislite pozitivno, imat ćete pozitivnije rezultate. Konkretno, ako u stresnim situacijama mislite na ono što vas čini sretnim i što vam je lijepo u životu, imat ćete 30 posto bolje rezultate u onome čime se bavite. Razmislite o tome.

4. Sve je privremeno

Tako razmišljajte jer tako i jest. Pamtite li danas što vas je činilo stresim prije desetak godina? Ili prije desetak mjeseci? Teško. Ako i pamtite, znat ćete da je iza vas jer ste otišli prema naprijed. Sve uvijek prođe, uspješno ili manje uspješno, ali prođe. Dopustiti da zbog toga izgubite kontrolu i budete nezadovoljni stvarno nema smisla...

Još iz kategorije

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

09.12.2019. komentiraj

Postati poduzetnik zvuči lako, ali svi koji su se okušali u toj avanturi znaju koliko je teško. Ponekad se pitaju što im je to uopće trebalo, ali kad to pitanje stigne - stiglo je prekasno! Da bismo vam donekle pomogli, u nastavku donosimo sedam pitanja koja si trebate postaviti prije no što odlučiti postati poduzetnik.

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

09.12.2019. komentiraj

U svom je poslovanju Mate Rimac uvijek bio korak ispred konkurencije, a više o svom uspjehu i poslovanju otkrit će na predavanju najvećeg regionalnog inovacijskog i transformacijskog summita i expoa.

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

04.12.2019. komentiraj

Glazba uistinu može biti pokretač na raznim razinama, od podizanja raspoloženja, borbe s teškim trenucima u životu, tijekom rekreacije, tijekom opuštanja, ali i tijekom posla. Iako mnoge organizacije, posebno u Hrvatskoj, još uvijek zaziru od glazbe, ona itekako pomaže za produktivnost.