Kako se nositi sa stresom

Kako se nositi sa stresom

Foto: DepositPhotos

Savjeta o tome kako se nositi sa stresom nikad dosta, zato što je izvora koji su odgovorni za stresno stanje sve više u današnje vrijeme. Zato je dobro informirati se, raditi na sebi i u konačnici naučiti kako jedan od najvećih problema modernog doba svesti pod kontrolu ili u potpunosti anulirati.

U nastavku teksta donijet ćemo četiri načina kako se suočiti sa stresom, a možda ga i pobijediti. Kako god, pomoći će vam ovo da budete psihički stabilniji.

1. Fokusirajte se na poznato

Mnogo je nepoznanica u svakom danu, svakom trenutku i sa svakim novim zadatkom. Savladati sve isprve i ponuditi najbolje od sebe praktički je nemoguće i jednako je situaciji u kojoj bi ste imali vremena samo prolistati neku knjigu, a da se od vas traži da ju cijelu znate napamet. Zato, ne opterećujte se na taj način, koncentrirajte se na ono što znate i u hodu savladajte sve nepoznanice. Bit ćete mirniji i koncentriraniji, a s vremenom će vam takvo stanje biti normalno.

2. Redefinirajte vrijednost pritiska

Umjesto da stres vidite kao prijetnju, pokušajte ga tretirati kao izazov. Testirajte se i zabavite "po putu". Jer, kad dođe do stresne situacije, sav fokus i energija usmjereni su prema izvoru stresa. Nema smisla na to gledati negativno, bolje je pružiti najbolje od sebe i vidjeti kakve rezultate možete ostvariti.

3. Ohrabrujte se

Znanstveno je dokazano da ako mislite pozitivno, imat ćete pozitivnije rezultate. Konkretno, ako u stresnim situacijama mislite na ono što vas čini sretnim i što vam je lijepo u životu, imat ćete 30 posto bolje rezultate u onome čime se bavite. Razmislite o tome.

4. Sve je privremeno

Tako razmišljajte jer tako i jest. Pamtite li danas što vas je činilo stresim prije desetak godina? Ili prije desetak mjeseci? Teško. Ako i pamtite, znat ćete da je iza vas jer ste otišli prema naprijed. Sve uvijek prođe, uspješno ili manje uspješno, ali prođe. Dopustiti da zbog toga izgubite kontrolu i budete nezadovoljni stvarno nema smisla...

Još iz kategorije

3 načina za ostvarivanje rasta uhodanog poslovanja kao da ste mali startup

3 načina za ostvarivanje rasta uhodanog poslovanja kao da ste mali startup

20.09.2019. komentiraj

Poduzetništvo je teško u samom početku, no ne postaje mnogo lakše kad se ostvari uspjeh pa mali startup postane posao s rastom, potencijalom i interesom od strane investitora. Naravno, kad se tako nešto dogodi, vrijeme je za gledati prema naprijed, kako se uhodani posao ne bi vratio na mali startup, već kako bi napravio korak naprijed i postao još bolje uhodan posao.

Trebate biti prvi, drugačiji i jedinstveni

Trebate biti prvi, drugačiji i jedinstveni

20.09.2019. komentiraj

Najveći regionalni festival komunikacija Weekend Media Festival u svome 12. izdanju započeo je Masterclassom Jeana Claudea Bivera, čelnika luksuznih brendova Tag Heuer i Hublot i jednog od najznačajnijih biznismena. Za njega kažu da što god takne pretvara u zlato. Pitate li Jean Claudea Bivera koja je formula u uspješnom vođenju premium brendova, reći će da u svemu što radite trebate biti prvi, drugačiji i jedinstveni. “Konfucije je jednom rekao da samo mrtva riba pliva niz struju. Ne želim biti ta mrtva riba. Trebate se kretati u suprotnom smjeru. Budite prvi, drugačiji i jedinstveni i tada nikad nećete biti mrtva riba”, ističe Biver, jedan od najvećih stručnjaka za marketing Biver.

Citus dobio nove nagrade za inovacije

Citus dobio nove nagrade za inovacije

09.09.2019. komentiraj

Na upravo završenoj međunarodnoj izložbi inovacija u Londonu hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality.