Kako pridobiti povjerenje publike na LinkedInu

Kako pridobiti povjerenje publike na LinkedInu

LinkedIn je društvena mreža s iznimnim potencijalom u poslovnom smislu i bez obzira što se već poprilično dokazala, još uvijek postoji mnogo prostora za napredak i kao brend se možete profilirati upravo kroz LinkedIn te napraviti marketinški pomak kakav možda ne biste uspjeli na Facebooku ili Twitteru.

No, treba biti oprezan u pristupu, analitičan i pridobiti povjerenje ciljane publike. Upravo je posljednjespomenuto bitno i donosimo šest načina kako stvoriti to povjerenje.

1. Optimizirajte LinkedIn profil

Mora biti vidljiv kako bi se lakše pronašao, a uz to je bitno i pomno birati ključne riječi koje se vežu uz vas, tako da prilikom pretraga budete u rezultatima onima koji traže baš ono čime se bavite.

2. Širite mrežu

Pristupite prijateljima vaših prijatelja, pozovite na LinkedIn sve kontakte koje imate u elektroničkoj pošti i pratiti sve one koji su u vašoj sferi. Ne treba vam biti neugodno, ponudite se i tko svojevoljno prihvati, u startu osjeća određeno povjerenje. Koje potom treba dodatno izgraditi.

3. Sadržaj

Naravno, kad ste već u centru pažnje, morate ponuditi sadržaj koji će vas opisati i najbolje pokazati što nudite te koliko bi se isplatilo potencijalnim korisnicima. Potrudite se oko sadržaja, mora biti detaljan i analitičan.

4. Koristite se preporukama

Kad vam LinkedIn nešto preporuči, iskoristite to. Shvatite tako nešto kao zlata vrijedan besplatni savjet, kojim ćete biti još vidljiviji i šriti mrežu onih kojima se obraćate. Samim time vaš brend jača.

5. Napredna pretraga

Nudi se kroz LinkedIn i poželjno je koristiti ju jer ta platforma detaljnije nalazi osobe koje su bliske onom čime se bavite, a na taj način imate više ciljane publike. Zato morate unijeti više faktora, time sužavate izbor, ali i dobivate više šansi za uspjeh kod korisnika.

6. Cijenite povezanost

Nemojte zaboravljati na osobe s kojima se povezujete, komunicirajte na osobnoj razini što više možete kako biste produbili povjerenje i potvrdili da vam je stalo do svih. Zato budite aktivni u komentarima i odgovarajte na poruke koje pristižu.

Još iz kategorije

Zagrebački inovacijski centar nudi potpore za pripremu i provedbu crowdfunding kampanje za startupe

Zagrebački inovacijski centar nudi potpore za pripremu i provedbu crowdfunding kampanje za startupe

21.09.2018. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) u okviru EU projekta CrowdStream provodi pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje te poziva na prijavu za ostvarenje potpore u vrijednosti do 15.000 kn.

Objavljeni finalisti petog izdanja natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

Objavljeni finalisti petog izdanja natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

21.09.2018. komentiraj

U četvrtak su objavljeni finalisti petog izdanja natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke. Riječ je o natječaju kroz koji banka potiče realizaciju inovativnih ideja i ostvarivanje dostignuća u području znanosti, kulture i društvene odgovornosti. Među prijavljenima je odabrano po deset finalista u tri različita područja - Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Svi oni imaju prilike osvojiti potpore ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna, a Zaba će im omogućiti i edukacije te promociju.

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

20.09.2018. komentiraj

Microsoft će održati Virtualni summit o maloprodajnoj inteligenciji, koji će okupiti većinu istočnoeuropskih zemalja. Fokus događaja bit će trendovska tema digitalna transformacija kroz koju će tvrtke dobiti uvid kako zadovoljiti očekivanja kupaca, pojačati njihov angažman i afinitete putem diskretnog, personaliziranog pristupa u svim kanalima.