Kako pozicionirati proizvod na tržište

Kad proizvodom pogađate tržišnu nišu, svejedno je teško naći konkretnu poziciju na tržištu i svejedno imate konkurenciju, što znači da morate pronaći način kako se postaviti i plasirati proizvod na adekvatan način. U nastavku teksta donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti na najbolji mogući način.

1. Ispitajte konkurenciju

Iznimno je bitno znati s kim se natječete pa budite jako analitični u provjeri konkurencije. Bitno je znati koliko se nalazi na tržištu, kako posluje, koliki su prihodi, profit, broj isporuka, broj zaposlenih... Svaki detalj može biti od krucijalne važnosti, ali uvjerljivo najbitniji je pokušati shvatiti gdje je konkurencija griješila pa da iz tih grešaka naučite. Nadalje, iznimo je važno i otkriti prostor u kojem konkurencije nema.

2. Prepoznajte prednosti

Naravno, ako detaljno obavite posao pa naučite sve to što je bitno da biste se u startu pozicionirali ispred konkurencije, dodatno gradite poslovanje i stvarajte prednost. Primjerice, oglašavajte se što je više moguće, posebno ako nudite nešto što nude mnogi. Tako ćete biti prepoznatljiviji.

3. Koristite snagu koju imate

Uvjerite korisnike da će s vašim proizvodom dobiti sve što trebaju, bilo da se radi i o kvaliteti, cijeni, statusnom simbolu, pojednostavljenju života... Iskoristite ono što vam je najveća snaga i ne odstupajte, "udarite" najjače što možete.

4. Iskoritite "influencerski" marketing

Moderno je doba i način na koji se dolazi do korisnika bitno se promijenio, kao što svi oni koji se ne mijenjaju na tržištu teško opstaju. Stoga, kad znate ciljanu publiku, lakše možete znati i tko dopire do nje pa potom iskoristite influencere koje si možete priuštiti te uz pomoć njih napravite još bolju poziciju na tržištu.URL članka Kako pozicionirati proizvod na tržište