Kako po govoru tijela otkriti jeste li poslije intervjua dobili posao

Za osobu koja traži posao nema boljeg osjećaja od onog kad izađe s razgovora za posao uvjerena da je “to to”. Osjećaj koji rijetko prevari jest onaj da se potencijalnog poslodavca uspjelo zadovoljiti prikazanim.

No, ponekad se ne može iščitati na licima osoba koje vode razgovor za posao s kandidatom jesu li se odlučili zaposliti tog istog kandidata ili ne. Ima rješenja i za to jer svi smo mi ljudi, a ljudi otkrivaju mnoge stvari željeli to ili ne.

Stoga, u nastavku teksta donosimo vam neke detalje koji bi trebali pomoći u razumijevanju onih koji su s vama vodili razgovor za posao. Po tim detaljima može se prepoznati što slijedi.

Potrebno je pratiti govor tijela, ali i način na koji vam se obraćaju. Ukoliko gledaju u vas bez prestanka, s velikim zanimanjem, nagnuti prema vama, tad postoji interes. Ako krenu u s pitanjima koja se tiču dodatnog pojašnjenja dijelova životopisa, to znači da se samo žele uvjeriti da ste pravi kandidat za posao. To je odličan znak!

Ujedno, ako vam osoba s kojom razgovarate pokazuje dlanove, to je isto dobar znak. Zato nije dobar znak ako vidite da lupa olovkom ili ičim drugim po stolu, da miče nogom. To je znak da predugo pričate ili da ne govorite nešto što bi izazvalo dovoljno pozornosti i zanimanja.

Ima još jedna stavka, koja je u jednu ruku dobra, u jednu nije. Svega šest sekundi je "na stolu" da biste privukli pažnju svojim životopisom. Zato na sami vrh postavite nešto konkretno, a poželjno je i nekom fotografijom izmamiti pažnju.

Za kraj, potrebno je znati i što nikako ne raditi tijekom razgovora za posao, kako ne biste upropastili sve. Nemojte gledati na sat, gdje god se nalazio. Izbjegnite to! Opustite lice, često se smijte, gledajte sugovornika u oči. Nagnite se blago prema naprijed, to ostavlja dojam koncentracije, ozbiljnosti i samopouzdanja.URL članka Kako po govoru tijela otkriti jeste li poslije intervjua dobili posao