Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

Organizatori su već najavili nekoliko zanimljivih govornika i tema, a predavanje Ranka Rajovića o odgoju djece u doba kada su okružena raznim digitalnim uslugama, uz koje i odrastaju, zasigurno će privući veći broj zainteresiranih. Rajović je specijalist interne medicine i dugogodišnji UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te je jedan od autoriteta na ovim prostorima u odgoju i obrazovanju.

Istraživanja koja je proveo pokazala su da su djeca danas slabija u odnosu na djecu prije 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rječnik i opće znanje. Na Weekendu će održati predavanje pod nazivom "Djeca i digitalno doba: Kako igrom razvijati djetetov IQ" tijekom kojeg će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru djeci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Kada je riječ o zasićenosti tehnologijom, ni odrasli se ne nalaze u puno boljoj situaciji. Ekrani su stalno uz nas te smo sve svjesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi velik broj mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ih ne znamo kvalitetno konzumirati. O tomu kako preživjeti vikend bez mobitela, organizirati nedigitalni život i napraviti digitalni detox, govorit će se na panelu "Digitalni Wellbeing".

Pripreme za 12. Weekend Media Festival u punom su jeku, ističu organizatori. Ove godine novost je Weekend paket koji omogućava rezervaciju smještaja i kotizaciju. Organizatori ujedno pozivaju marketingaše da svoje radove prijave na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstavit će najvažnija regionalna digitalna nagrada SoMo Borac.URL članka Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?