Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

Generacija Z, ili sljednici milenijalaca, trenutni su kriptonit svakom stručnjaku za digitalni marketing jer još uvijek nije potpuno jasno kako im pristupiti. Ali, u startu griješe oni koji misle da generacija Z ne koristi elektroničku poštu. Ne samo da griješe već si u samom startu onemogućavaju jedan potencijalno veliki dio digitalno-marketinškog kolača.

Često se može čuti od stručnjaka koji su digli ruke od nove generacije da je njihova koncentracija kratkotrajna, da ne pregledavaju e-mail poruke redovito "pa su samim time beskorisni u marketinškom smislu". To uopće nije istina jer 95 posto pripadnika generacije Z redovito pregledava e-mail inbox.

A koriste ga kako bi bili u toku, ponajprije u poslovnom smislu. Dakle, jasno je već po tome da se generaciji Z može pristupiti kroz elektroničku poštu baš kao i pripadnicima drugih generacija. Normalno, sadržaj kojim se to pokušava mora se razlikovati od onog kojim se pokušava pridobiti stariju generaciju, no to je potpuno normalno i očekivano.

Dapače, postoji sedam vrlo kratkih i jasnih savjeta kako pridobiti pripadnike generacije Z kroz e-mail poruke.

1. Održavajte e-mail poruke kratkima

2. Personalizirajte e-mail poruke

3. Jasno označite svoj brand

4. Pišite neodoljive i privlačne naslove e-mail poruka

5. Radite s profesionalcima za e-mail marketing

6. Objasnite kako vaš brand odgovara uz identitet osobe kojoj se obraćate

7. Šaljite im ono što žele

Već sami pogled na ovih sedam savjeta jasno daje do znanja da generacija Z nije nikakav "bauk", samo je riječ o generaciji koja odrasta, i odrasla je, uz tehnologiju kakvu danas poznajemo. Samim time, potrebno je pristupiti joj u skladu s tim, a ne se truditi biti lukav ili domišljat u smislu da ih se pridobije na nekakav trik. Budite kratki, jasni, originalni i iskreni. Vrati će vam se.URL članka Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing