Kako biti što učinkovitiji lider?

Kako biti što učinkovitiji lider?

Foto: Fotolia

Da bi bili što učinkovitiji lider, morate imati puno iskustva u poslu koji obavljate. Svaki proces rada mora vam biti u glavi i zapamtite jedno zlatno pravilo – nema improviziranja. Ima onih autora koji zagovaraju opciju improvizacije jer se ponekada iz svega toga izrodi neka dobra ideja ili uspješan projekt, ali to su izuzeci. Držite se provjerenih metoda i nemojte previše riskirati jer bi vam se moglo dogoditi da ostanete na ulici. Skupa s svojim timom.

Nisu vremena za riskiranje, a oni romantičari koji zagovaraju formulu „sve ili ništa“ najvjerojatnije se nisu našli u ulozi lidera. No, to ne znači da ne trebate biti odlučni, skloni agresivnijem nastupu na tržištu, ali pazite da ne uđete u neki preveliki rizik.

Motivirajte ljude na način da vide kako vi dajete sve od sebe u poslu, pokažite im da vam je stalo do organizacije i njih samih. Dopustite neka svatko iznese svoje mišljenje dok radite na nekom projektu, ali neka vaša bude zadnja.

Respektirajte protivnike, neka vaš tim vidi kako imate dostojanstvo i cijenite druge. Nemojte vikati na svoje ljude, objasnite im na normalan način što tražite od njih, potapšajte ih po ramenu, platite im ručak i budite uz njih u dobru i zlu. Morate imati viziju onoga što želite postići, vaši ljudi se moraju osjećati sigurno.

Koliko samo imamo neodlučnih „lidera“ koji ne znaju što hoće, stalno mijenjaju mišljenja, tuže se na zaposlenike, nemaju blagog pojma o poslu ili prvi bježe kada se brod nagne. Posebno pripazite na to da ne dajete lažna obećanja. Budite bolje iskreni i recite – žao mi je, ali to u ovom trenutku nije moguće.

Nemojte zavaravati ljude oko sebe jer time zavaravate i sebe da ste učinkoviti lider. Kada postignete uspjeh, podijelite ga sa svojim timom, pohvalite ljude, dajte im sve zasluge, a vi se povucite u kut, zapalite cigaru, popijte gutljaj šampanjca i zadovoljno se nasmiješite.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.