Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

Foto: DepositPhotos

Angažman zaposlenika pri donošenju poboljšanja po pitanju iskustva korisnika (CX) čak 86 posto direktora u Gartnerovu istraživanju vidi kao najbitniji faktor u bolje obavljanju posla. Dakle, CX je bitnija stavka i od upravljanja projektima ili vještinama koje se vežu uz podatke, odnosno, njihovu analizu.

U samom istraživanju, koje se odvijalo u veljači i ožujku ove godine, sudjelovalo je 209 direktora iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Singapura, Indije, Kanade i Novog Zelanda. Svi oni dolaze iz raznih dijelova industrije i kompanija različitih veličina, ali svima im je zajedničko što su iznimno uključeni u CX programe. Također, od svih ispitanih, 71 posto njih je na vodećim pozicijama u kompanijama.

Bez iznenađenja, svima njima bitno je kako korisnici gledaju na njihove kompanije jer ako su im iskustva pozitivna, to se pozitivno odražava na ukupno poslovanje, što automatski znači da je angažman zaposlenih u CX dijelu iznimno bitan, očito možda i najbitniji. Zato, također bez iznenađenja, trećina ispitanih razmišlja o korištenju virtualnih asistenata kako bi poboljšali CX segment. To uključuje virtuakne asistente za korisnike (VCAs), chatbotove i virtualne osobne asistente (VPAs).

Blockchain tehnologija razmatra se pak kod 15 posto ispitanih, a njih 11 posto razmišlja o umjetnoj inteligenciji (AI). Dakle, polako, ali sigurno će ljudski segment biti zamijenjen, ponajprije zbog nezadovoljstva načinom na koji se radi. Naravno, ovo istraživanje u cijeloj svojoj biti ipak ne pokriva razloge za izostanak angažmana, ako ga ima, već se samo bavi potrebom da do njega dođe kako bi korisnici bili sretniji i vraćali se kompaniji.

Također, treba napraviti i detaljna istraživanja na temu iskustva korisnika pri interakciji "sa strojem" umjesto čovjekom. Na kraju priče, treba i detaljno proučiti koliko dobro aktualni virtualni asistenti ili AI uopće mogu unaprijediti CX, s obzirom da nisu dovoljni samo podaci koji se prikupljaju već i interakcija, u kojoj je pak nerijetko potrebno improvizirati...

Još iz kategorije

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

20.09.2018. komentiraj

Microsoft će održati Virtualni summit o maloprodajnoj inteligenciji, koji će okupiti većinu istočnoeuropskih zemalja. Fokus događaja bit će trendovska tema digitalna transformacija kroz koju će tvrtke dobiti uvid kako zadovoljiti očekivanja kupaca, pojačati njihov angažman i afinitete putem diskretnog, personaliziranog pristupa u svim kanalima.

TOP 10 najinovativnijih država na svijetu

TOP 10 najinovativnijih država na svijetu

17.09.2018. komentiraj

Patenti su skup ekskluzivnih prava dobivenih od strane suverene države ili nadležnih vladinih tijela u zamjenu za javnu objavu izuma. Na taj se način već više od stoljeća i pol štiti poduzetnike i njihove ideje. Dapače, u lipnju je dodijeljen jubilarni deset milijunti patent, a tim povodm je Kempler Industries odlučio vidjeti koje zemlje i američke države imaju najviše patenata.

14. Advanced Technology Days okupit će brojne IT stručnjake

14. Advanced Technology Days okupit će brojne IT stručnjake

12.09.2018. komentiraj

Otvorene su prijave za najveću tehnološku konferenciju u Zagrebu, Advanced Technology Days, a do 24. rujna moguće je iskoristiti early bird cijenu. Ujedno su započele i nominacije predavanja, a najuspješniji će se naći u prestižnom društvu vrhunskih IT stručnjaka koji će biti predavači na 14. izdanju te konferencije.