Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

Foto: DepositPhotos

Angažman zaposlenika pri donošenju poboljšanja po pitanju iskustva korisnika (CX) čak 86 posto direktora u Gartnerovu istraživanju vidi kao najbitniji faktor u bolje obavljanju posla. Dakle, CX je bitnija stavka i od upravljanja projektima ili vještinama koje se vežu uz podatke, odnosno, njihovu analizu.

U samom istraživanju, koje se odvijalo u veljači i ožujku ove godine, sudjelovalo je 209 direktora iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Singapura, Indije, Kanade i Novog Zelanda. Svi oni dolaze iz raznih dijelova industrije i kompanija različitih veličina, ali svima im je zajedničko što su iznimno uključeni u CX programe. Također, od svih ispitanih, 71 posto njih je na vodećim pozicijama u kompanijama.

Bez iznenađenja, svima njima bitno je kako korisnici gledaju na njihove kompanije jer ako su im iskustva pozitivna, to se pozitivno odražava na ukupno poslovanje, što automatski znači da je angažman zaposlenih u CX dijelu iznimno bitan, očito možda i najbitniji. Zato, također bez iznenađenja, trećina ispitanih razmišlja o korištenju virtualnih asistenata kako bi poboljšali CX segment. To uključuje virtuakne asistente za korisnike (VCAs), chatbotove i virtualne osobne asistente (VPAs).

Blockchain tehnologija razmatra se pak kod 15 posto ispitanih, a njih 11 posto razmišlja o umjetnoj inteligenciji (AI). Dakle, polako, ali sigurno će ljudski segment biti zamijenjen, ponajprije zbog nezadovoljstva načinom na koji se radi. Naravno, ovo istraživanje u cijeloj svojoj biti ipak ne pokriva razloge za izostanak angažmana, ako ga ima, već se samo bavi potrebom da do njega dođe kako bi korisnici bili sretniji i vraćali se kompaniji.

Također, treba napraviti i detaljna istraživanja na temu iskustva korisnika pri interakciji "sa strojem" umjesto čovjekom. Na kraju priče, treba i detaljno proučiti koliko dobro aktualni virtualni asistenti ili AI uopće mogu unaprijediti CX, s obzirom da nisu dovoljni samo podaci koji se prikupljaju već i interakcija, u kojoj je pak nerijetko potrebno improvizirati...

Još iz kategorije

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

21.11.2018. komentiraj

Dati otkaz zaposleniku nikad nije lak zadatak, posebno ako se to čini zbog viškova i ušteda, koji jednakim žrtvama čine one marljive i uspješne kao što čine i one manje marljive ili uspješne. A posebno se sve dodatno otežava ako bez posla ostaje netko u IT sektoru.

Najavljeno drugo izdanje konferencije The Art of Feminine Leadership

Najavljeno drugo izdanje konferencije The Art of Feminine Leadership

19.11.2018. komentiraj

Kako brojni svjetski futurolozi predviđaju, budućnost kvalitetnog vodstva i uspješnog poslovanja leži u soft vještinama kao što su empatija, fleksibilnost, transparentnost, pouzdanost, strpljenje i dugoročno razmišljanje. Korporacije i organizacije koje imaju usađene te vještine vodstva su predodređene za uspjeh zbog poticanja različitosti te usklađivanja vrijednosti i energije.

Ernest Vlačić novi je voditelj Algebrinog MBA studija

Ernest Vlačić novi je voditelj Algebrinog MBA studija

18.11.2018. komentiraj

Algebrin MBA studij e-Leadershipa, koji je pokrenut prije dvije godine u suradnji s prestižnom američkom poslovnom školom Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani, dobio je novog voditelja. Riječ je o Ernestu Vlačiću.