Cliff Bleszinski: Kako biti uspješan kreativni direktor

Cliff Bleszinski: Kako biti uspješan kreativni direktor

Foto: Vedran Sabljak, Kristina Vodopivec

Povodom ovogodišnje konferencije Reboot Develop 2016 koja se održala prije nekoliko dana, posjetitelji su imali mogućnost vidjeti razna predavanja od strane 84 predavača industrije računalnih igara.

Među njima je bio i Cliff Bleszinski, kreativni direktor i suosnivač tvrtke Boss Key Productions, koji je svoju prezentaciju usmjerio na savjete kako biti uspješan kreativni direktor.

Cliff Bleszinski je od malih nogu kreirao nekomercijalne i komercijalne igre te kao samostalni developer tijekom studentskih godina osnovao prvu tvrtku pod imenom Game Syndicate Productions. Poslao je primjerak svoje igre The Palace of Deceit: Dragon's Plight osnivaču Epic Gamesa, Timu Sweneyu, koji ga je impresioniran igrom odmah zaposlio.

Nakon 20 godina rada u Epic Gamesu, Bleszinski je odlučio osnovati svoju novu tvrtku Boss Key Productions u kojoj trenutno radi kao kreativni direktor.

“Bio sam kreativna osoba, nisam mogao biti samo direktor koji zapošljava i otpušta ljude. Nakon što sam pročitao mnogo knjiga došlo je do kombinacije da budem kreativan i glavni izvršni direktor.”

Izjavio je kako je prilikom njegove uloge kreativnog direktora shvatio koliko je komunikacija sa zaposlenicima bitna, kako je puno naučio kada je saznao osobno tko je sve dio njegove tvrtke. Također, objasnio je kako je puno napredovao učenjem govora tijela radi dojma pristupačnosti i opuštenosti prema svojim zaposlenicima.

“Znam zaposlenicima imena, imena njihove djece pa čak i ime njihovog psa.”

Pojasnio je kako bi svaki kreativni direktor trebao biti aktivan na društvenim mrežama, nalaziti se na svim važnim događajima te da bi trebao ostati svoj, previše se ne mijenjati i težiti onome što mu je oduvijek bila želja.

“Morate imati povjerenja u sebe i svoju ideju. Nekada najbolje ideje kreću od glupih ideja.”

Još iz kategorije

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

13.05.2020. komentiraj

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.