Leadership

Girls in ICT Day

Girls in ICT Day

24.04.2013. komentiraj

Svaki četvrti četvrtak u travnju rezerviran je za žene u ICT-u! Odluka je to ITU, agencije Ujedinjenih naroda specijalizirane za informacijske i komunikacijske tehnologije. Ove godine taj dan obilježava se 25. travnja diljem svijeta kroz projekt „Girls in ICT Day“, kojem su se u Hrvatskoj pridružili ured Cisco Hrvatska u suradnji s NetAkademijom.

Aktivnostima protiv stresa

Aktivnostima protiv stresa

19.04.2013. komentiraj

Svatko od nas se može nositi s određenom razinom stresa i zapravo uživati u njemu. To naš rad čini uzbudljivim i zanimljivim. Ali kada pređe određenu razinu stres prestaje biti zabavan i počinje biti štetan, dovodeći nas čak i u stanje bolesti.

Raste broj žena koje upravljaju kompanijama

Raste broj žena koje upravljaju kompanijama

17.04.2013. komentiraj

Živimo u svijetu u kojemu je spolna diskriminacija i dalje vrlo česta. Iako se u posljednjih 40 godina takva nejednakost na poslu smanjuje te se omjer mijenja u korist žena, istraživanja pokazuju da je to još uvijek nedovoljno. Kada čujemo za zanimanja kao što su politički vođa ili direktor neke kompanije, odmah nam na um padaju muškarci.

Early bird prijave na seminar The Hidden Skills of the Project Manager

Early bird prijave na seminar The Hidden Skills of the Project Manager

16.04.2013. komentiraj

Ukoliko još niste rezervirali svoje mjesto na seminaru, požurite! Broj mjesta je ograničen kako bismo osigurali dobru interakciju sa predavačem i kvalitetan timski rad.

Još malo o povjerenju i motivaciji zaposlenika

Još malo o povjerenju i motivaciji zaposlenika

16.04.2013. komentiraj

Dobri menadžeri znaju kako motivirati svoje zaposlenike. Ne postoje dva čovjeka koje motiviraju iste stvari. Provodeći više vremena u uredu i van ureda sa svojim zaposlenicima otkrit ćete što ih zapravo motivira. Nekome je motivacija novac ili titula koju ima u tvrtci. Druge pokreće dobra ravnoteža između privatnog i poslovnog života.

Plašite li se novih izazova

Plašite li se novih izazova

15.04.2013. komentiraj

Kad ste krenuli u teretanu ili se počeli baviti nekim sportom našli ste se u novoj situaciji u kojoj ste morali svakodnevno savladavati prepreke. Bavljenje sportom  je izvrsna prilika da pomaknete svoje umne i tjelesne granice i pokažete sebi koliko možete. Na putu ka cilju često ste se pitali što vam sve to treba i zar ne bi bilo bolje umjesto znojenja ležati ispred televizora s daljinskim u ruci.

Sreća je izbor

Sreća je izbor

12.04.2013. komentiraj

Kada bi napravili kratku anketu, većina ljudi bi na pitanje što bi htjeli „biti sretan“ stavila na vrh popisa svojih želja. Često nismo svjesni u kojoj mjeri smo zaista sretni i koliko svojim svakodnevnim ponašanjem možemo na nju utjecati.

Trenirajte se za vodstvo

Trenirajte se za vodstvo

12.04.2013. komentiraj

Rijetki se rađaju kao vođe. Većina drugih višegodišnjim radom na sebi i svakodnevnim razvojem svojih vještina poboljšavaju svoje rezultate, preuzimaju odgovornost i u određenim situacijama preuzimaju vodstvo.

Jeste li rob ili poduzetnik?

Jeste li rob ili poduzetnik?

11.04.2013. komentiraj

Poduzetništvo je usamljen posao. Na svojim leđima nosite odgovornost za uspjeh ili neuspjeh vašeg pothvata. Većina poduzetnika, čak i kada spava, sanja o poslu pa se može reći da njihov radni dan traje 24 sata dnevno. To ne samo da nije dobro za vas, nego nije dobro ni za ljude u vašoj najbližoj okolini.

Svaki tim treba vražjeg odvjetnika!

Svaki tim treba vražjeg odvjetnika!

10.04.2013. komentiraj

Kada želimo motivirati djelatnike i pokazati im sve mogućnosti koje budućnost donosi jako je bitno biti pozitivan i optimističan. No, kada planiramo i postavljamo ciljeve kompanije na temelju optimizma to može biti vrlo opasno. Svaki tim treba imati nekoga tko kritički i konstruktivno promišlja. Svaki tim treba - vražjeg odvjetnika!

Tek svaki četvrti zaposleni vjeruje svom šefu

Tek svaki četvrti zaposleni vjeruje svom šefu

10.04.2013. komentiraj

Restrukturiranje je zasigurno trenutno nezaobilazan proces kroz kojeg prolazi većina tvrtki, međutim, restrukturiranje je vođeno različitim ciljevima, a samim time se provode i suštinski različiti procesi i aktivnosti, moglo se čuti na konferenciji pod nazivom HR Business Arena 2013 koja se održava u Beogradu.

Nakon lošeg dana - opet u ring

Nakon lošeg dana - opet u ring

09.04.2013. komentiraj

Živimo u kulturi koja je orijentirana na uspjeh, ali porazi su dio našeg cjelokupnog života pa tako i posla. U životu svakog prodavača dešavaju se usponi i padovi u prodaji. Kupci odjednom otkazuju narudžbe, a već skoro pa dogovoreni ugovori  padaju u vodu. Odjednom vam se čini da vam ništa ne ide od ruke i da se samo nebo urotilo protiv vas.

„Meke“ vještine upravljanja IT projektima

„Meke“ vještine upravljanja IT projektima

08.04.2013. komentiraj

Jedan od najkritičnijih aspekata upravljanja projektima je učinkovita komunikacija kako bi se olakšao razvoj tima i upravljanje procesima. Zašto se toliko priča o učinkovitoj komunikaciji? Je li to zbog složenosti projekata ili zbog tehničkih problema?

Zapošljavate li ljude slične sebi

Zapošljavate li ljude slične sebi

07.04.2013. komentiraj

Utvrdili ste da vam treba pojačanje u vašem timu u vidu novog zaposlenika. Nakon razrade kakvog zaposlenika tražite, čime će se baviti i koje vještine i kvalitete treba posjedovati, krećete sa selekcijom kandidata - preko testiranja do razgovora za posao.

Jesmo li zaboravili da posao čine ljudi

Jesmo li zaboravili da posao čine ljudi

05.04.2013. komentiraj

Dobri menadžeri potiču svoje zaposlenike na kvalitetan rad i bolju produktivnost. Loši ih menadžeri svojim ponašanjem i odlukama pretvaraju u nezadovoljne djelatnike koji svakoga dana daju sve manje rezultata.

NLP u odgoju djece - SIDRENJE

NLP u odgoju djece - SIDRENJE

04.04.2013. komentiraj

Koliko puta ste se pitali zašto vaše dijete voli jesti pred tv-om? Ili, igrati se u dnevnoj sobi, a ne u kutiću kojeg ste pripremili za igru u njegovoj sobi? Ili nikako ne želi spavati u svom krevetu već uredno uskače u vaš bračni krevet!? Koliko ste puta to probali mijenjati, no bez uspjeha.

Konstruktivnom kritikom do jačeg tima

Konstruktivnom kritikom do jačeg tima

03.04.2013. komentiraj

Svi oni koji su se našli u ulozi voditelja tima sigurno su barem jednom naišli su na situaciju u kojoj je nekom od članova tima bilo potrebno uputiti kritiku. Poznato je da nitko ne voli primati kritiku pred drugima te smo ih stoga navikli upućivati i primati nakon sastanka - "u četiri oka", iza zatvorenih vrata. Često se vodimo tom smjernicom te pri tome dobro pazimo da se osoba koju se kritizira ne osjeća kao da napadamo nju, već njene postupke – što bi na kraju krajeva i trebalo biti tako.

Radno je vrijeme, a vaši zaposlenici

Radno je vrijeme, a vaši zaposlenici "vise" na Facebooku?

02.04.2013. komentiraj

Nedavna istraživanja pokazuju da većina zaposlenika tijekom radnog vremena radi male pauze kako bi pogledali neki sadržaj dostupan putem Interneta. Navedena se navika najviše odnosi na to da pročitaju neku vijest, na brzinu izmjene par rečenica s prijateljima ili pošalju neku privatnu poruku elektroničke pošte.

Što su skrivene vještine projektnog menadžera?

Što su skrivene vještine projektnog menadžera?

02.04.2013. komentiraj

Uz povećanu pozornost koja se u današnjem poslovnom okruženju posvećuje vodstvu, može se govoriti o jednostavnoj zamjeni  izraza „upravljanje projektima“ s „projektnim vodstvom“. U pravu ste ako tako i vi mislite, međutim, moramo shvatiti da postoji mnogo drugih skrivenih vještina voditelja projekata. Dođite na radionicu pod nazivom „The Hidden Skills of the Project Manager“ koja se od 23. do 24. svibnja održava u Zagrebu i doznajte više!

Vaši zaposlenici možda baš u ovom trenutku traže novi posao

Vaši zaposlenici možda baš u ovom trenutku traže novi posao

01.04.2013. komentiraj

Prema najnovijim istraživanjima svjetskih portala koji posreduju u procesu ponude i potražnje poslova ponedjeljak i utorak su udarni termini kada zaposlenici traže nove poslove.

Kako biti bolji kolega?

Kako biti bolji kolega?

31.03.2013. komentiraj

Možda ste kao profesionalac odlični u onom što radite, ali ako nemate razvijene društvene vještine ili niste timski igrač, kolege će se prije ili kasnije okrenuti od vas. Postoji puno načina kako postati prihvatljiviji u svojoj okolini. Za početak je važno ustanoviti da li smo i u kojoj mjeri prihvaćeni od strane drugih kolega. Nakon toga, mijenjanjem svojih postupaka, utječemo na buduće odnose i na utiske koje ostavljamo na druge.

Previše posla - potreba ili nešto drugo

Previše posla - potreba ili nešto drugo

29.03.2013. komentiraj

S jedne strane slušamo menadžere kako se žale da su prezauzeti i preopterećeni odgovornostima, a s druge strane se nitko ne želi dobrovoljno odreći niti jedne od njih. Zvuči kontradiktorno, zar ne?

Ulagači i kako ih ne steći

Ulagači i kako ih ne steći

28.03.2013. komentiraj

Ukoliko ste poduzetnik (ili ćete to tek postati), zasigurno ste se našli (ili ćete se tek naći) u situaciji da trebate razgovarati s potencijalnim ulagačima, a koje treba zainteresirati i uvjeriti da baš vaš proizvod ili usluga zaslužuju njihovu pozornost i financijsku injekciju. S obzirom da se radi o situaciji koja u velikoj mjeri odlučuje pravac i brzinu budućeg razvoja tvrtke, razumljivo je da se neophodno dobro pripremiti, a kako bi sastanak i predstavljanje proizvoda ili ideje bili čim kvalitetniji. S obzirom na to da dobrih savjeta, metoda i pristupa ne nedostaje, jednostavnije je ukazati na niz pogrešaka koje se mogu dogoditi prilikom ovog važnog sastanka, a koje pojedinačno ili u kombinaciji neizostavno dovode do problema.

Istina ili mit: sat vremena spavanja manje - sat vremena produktivnosti više?

Istina ili mit: sat vremena spavanja manje - sat vremena produktivnosti više?

28.03.2013. komentiraj

U svakodnevnom životu često se susrećemo s ovom izjavom. Spavanje je jedna od prvih stvari koje smo spremni žrtvovati kada ne stignemo odraditi sve zadatke koje smo sebi tijekom dana zadali.

Sretan pojedinac za sretan kolektiv

Sretan pojedinac za sretan kolektiv

27.03.2013. komentiraj

Da li ste se ikada zapitali koliko su sretni vaši zaposlenici? Da li na posao odlaze s grčem u želucu ili se raduju još jednom radnom danu? Poznato je da su sretniji zaposlenici zdraviji, kreativniji, daju bolje rezultate i da su spremniji odraditi više za tvrtku. Uza sve to sreća je često i zarazna te tako dovodi i do većeg angažmana svih ostalih djelatnika.

Seminar: The Hidden Skills of the Project Manager

Seminar: The Hidden Skills of the Project Manager

26.03.2013. komentiraj

Na svakom projektu javljaju se izazovi. Na nekima se probijaju rokovi, na drugima su timovi udaljeni i ne komuniciraju. Unutar timova izbijaju sukobi, a česti zahtjevi za promjenama unose pomutnju i mijenjaju tijek projekta.

GALERIJA: Šetnja Istanbulom, ljudi vrlo druželjubivi i otvoreni

GALERIJA: Šetnja Istanbulom, ljudi vrlo druželjubivi i otvoreni

26.03.2013. komentiraj

Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Položaj zemlje između Europe na zapadu, središnje Azije na istoku, Rusije na sjeveru i Bliskog istoka na jugu, dao je Turskoj i veliku stratešku važnost.

GALERIJA: Šetnja Istanbulom, pogled na džamije

GALERIJA: Šetnja Istanbulom, pogled na džamije

25.03.2013. komentiraj

Istanbul je mjesto mješanja raznih kultura i religija. Kao rezultat toga, u gradu možemo vidjeti mnoštvo povijesnih džamija, crkava, sinagoga i palača. Također se u gradu mogu vidjeti mnoge moderne zgrade, neboderi, trgovački centri i dr.

Uspješne poduzetnike karakterizira ljubav, strast i emocija

Uspješne poduzetnike karakterizira ljubav, strast i emocija

19.03.2013. komentiraj

Visoka poslovna škola PAR i Iacocca Institute (SAD) u suradnji s Odjelom gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke organizirala je Forum na kojem su, većinom mladi poduzetnici, korisnici inkubatora, studenti i srednjoškolci zainteresirani za poduzetništvo imali priliku čuti iskustva Richarda M. Brandta, direktora Iacocca Instituta i jednog od osnivača Lehigh Valley - Angel Investors.

Kad prodaja

Kad prodaja "zaškripi"

18.03.2013. komentiraj

Ako upitate bilo kojeg prodajnog menadžera koji su najčešći i najveći problemi s kojima se susreću prilikom prodaje vrlo vjerojatno ćete dobiti čitav niz specifičnih odgovora, a koji prije svega ovise o industrijama u kojima djeluju. No ipak, postoji nekoliko "dežurnih krivaca" na koje treba obratiti posebnu pozornost, budući da njihova prisutnost u velikoj mjeri smanjuje izvjesnost da će se posao na koncu uopće i sklopiti.