6 savjeta za poboljšanje produktivnosti od 6 svjetski uspješnih poduzetnika

6 savjeta za poboljšanje produktivnosti od 6 svjetski uspješnih poduzetnika

Foto: Fotolia

Produktivnost je ono što može učiniti veliku razliku na tržištu, kad se natječete s konkurencijom. Naravno, nije lako biti produktivan ili izvući maksimum iz sebe pa i svojih ljudi, ali najuspješniji poduzetnici svijeta imaju male trikove kako to čine i odlučili su ih podijeliti sa svijetom. Pa evo što velika šestorka kaže.

1. Elon Musk i e-mail poruke

Za njega svaki dan počinje u sedam ujutro na identičan način - pregledom e-mail poruka. Naravno, ima ih previše da bi sve bile pregledane, ali zato Musk odvaja one manje bitne od najbitnijih pa odgovara samo na njih 30 minuta. Na taj se način razbudi, sazna što ga čeka i bolje se pripremi na dan. A s godinama stiglo je i iskustvo prepoznavanja unaprijed koji e-mail može pričekati, a na koji treba odmah odgovoriti.

2. Jeff Bezos i "pravilo dvije pizze"

Sastanci znaju često biti gubljenje vremena, posebno ako je više ljudi na njima. Primjerice, ako je u sobi 12 osoba, a na svaku "otpadne" pet do deset minuta, izgubi se i do dva sata od dana uzalud. Zato Bezos ima rješenje, nikad ne poziva u prostoriju više osoba od onog broja koliki je potreban da se nahrane od dvije pizze. Dakle, riječ je o šesto do osam osoba.

3. Dustin Moskowitz i jedan slobodan dan

Posudio je tu ideju od Facebooka i odlučio jedan dan imati potpuno slobodnim i otvorenim. Dakle, nema sastanaka. Izabrao je srijedu jer je na polovici tjedna i kao takva se činila najpraktičnijim danom.

4. Richard Branson i liste

Uvijek uz sebe ima mali blokić i zapisuje ideje, napomene, podsjetnike... Bira činiti to rukom i na komad papira jer smatra da tako uspijeva bolje upiti sve što zapisuje te na taj način održava visoku produktivnost.

5. Robert Kirkman postavlja ambiciozne ciljeve

Voli si postaviti nerealne ciljeve i truditi se ispuniti ih jer na taj način čini iznadprosječni posao. Primjerice, zacrta si napisati 12 stranica dnevno ukoliko želi napisati četiri ili pet zato što na taj način napiše šest ili sedam, ali se ujedno i natjera drugi dan raditi više. Tako nadmašuje svoje želje, ali se i tjera prema naprijed.

6. Steve Jobs se fokusirao sam na najbolje ideje

Početkom svake godine, Jobs bi pozvao vodeće direktore u kompaniji i zatražio od njih da prikupe stotinu ideja za godinu pred njima. Na kraju bi se koncentrirao na otprilike tri za koje bi vjerovao da se mogu ispuniti i donijeti prosperitet kompaniji pa bi se svi sljedećih 12 ili više mjeseci bavili tim idejama.

Još iz kategorije

Kako znati je li poduzetništvo pravi korak za vašu karijeru

Kako znati je li poduzetništvo pravi korak za vašu karijeru

21.08.2019. komentiraj

Ako već niste, prije ili kasnije naći ćete se u situaciji kad odlučujete o tome hoćete li ostati kod aktualnog poslodavca, hoćete li tražiti novog ili ćete pokušati pokrenuti svoj posao. Ukoliko je ovo posljednje izbor za vas, tad trebate odgovoriti na tri bitna pitanja i na temelju njih zaključiti da ste uistinu spremni za tako nešto.

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.