3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

Mušterija je uvijek u pravu. Tako glasi ona stara izreka, koju zna baš svaki poslodavac, ali i zaposlenik u nekoj od djelatnosti koje ovise direktno o interakciji s mušterijama. U današnje vrijeme, ljudi su pametniji nego ikad, oprezniji i lakše se informiraju o onome na što misle trošiti novac.

Zato, nije lako doći do njih, a još je teže zadržati ih. To se postiže konstantnim radom, u prvom redu uključivanjem korisnika u razne programe, kao one koji su vezani uz odanost. Svi smo se susreli sa situacijom gdje ispunjavanjem upitnika dobivamo mogućnost poputa na proizvode, kao i učlanjenjem u posebne programe nekog brenda. Isto tako, plaćanjem pretplate nekoj kompaniji za određenu uslugu, uključeni smo i zapravo dio te kompanije u jednom smislu, s obzirom da doprinosimo povećanju prihoda...

Da se ne dulji, u nastavku teksta donosimo tri savjeta kako pridobiti korisnike uz sebe na vrlo jednostavan način.

1. Preslikajte uvjerenja klijenata

Brendirajte se u nekoj sferi, kako biste pridobili pažnju onih koji u vama mogu vidjeti nešto za štose zalažu. Bilo da se radi o sportu, politici, umjetnosti, prehrambenoj industriji... Budite prepoznatljivi i obratite se ciljanoj publici.

2. Dajte veću vrijednost od one kojoj se nadate

Nemojte se zadovoljiti samo prodajom usluge. Ne, pokušajte stvoriti određenu vezu s mušterijom tako da ponudite još nešto, kao neki sitni poklon pri sljedećoj kupnji ili popust ukoliko se oglasi online o vašem proizvodu. Neka mušterija osjeti povezanost na razne načine, tako će se vratiti k vama.

3. Mobilizirajte mušterije

Dobar glas daleko se čuje. Naime, tradicionalno oglašavanje ne ostavlja nikakav trag na čak 33 posto potrošača, dok 83 posto njih vjeruje u iskustva svojih najbližih. Dakle, uključite ljude nekakvim obiteljskim paketima, ponudite popuste ako dovedu novu mušteriju k vama. Na taj način će svaki kupac zapravo raditi za vas.URL članka 3 koraka kako pridobiti ljude uz brend