10 loših navika kojih se direktori moraju riješiti ako žele uspjeti

10 loših navika kojih se direktori moraju riješiti ako žele uspjeti

Foto: DepositPhotos

Uspjeh ili neuspjeh kompanije uvelike ovisi o sposobnosti njenog izv4ršnog direktora (CEO), osobe koja treba biti alfa i omega, primjer svima, nit vodilja, lider u svakom smislu. Mnogi pod takvim pritiskom pokleknu, ali neki pod njime bljesnu. A da bi došli do toga, moraju se riješiti loših navika, od kojih ističemo deset najčešćih.

1. Ne znati reći ne

Ovako nešto ne podrazumijeva bezobrazluk. Istinski lideri će prepoznati trenutak kad nešto odobriti, a kad ne. Nisu sve stvari dobre za uspjeh kompanije ili organizacije koju CEO vodi. Ukoliko se prečesto dozvoljava i potvrđuje sve što podređeni čine ili žele, neuspjeh je neminovan, posebno za izvršngo direktora osobno.

2.Podcjenjivanje troška IT projekata

Mnogi vide samo konačni rezultat pa ignoriraju put do njega. Treba se konzultirati i biti u toku, znači što želite i kako to izvesti. Ukoliko se zareda nekoliko identičnih grešaka, to ostavlja loš dojam.

3. Gledanje na IT kao trošak, a ne dodatak poslovanju

Neupućeni izvršni direktori će često zanemariti IT i misliti da je to nužno zlo, pa se žestoko prevariti. Oni koji cijene IT i prate što se događa, sasvim sigurno će podići poslovanje koje vode na višu razinu.

4. Autonomija za cyber sigurnost

Sigurnost treba održavati netko u koga imate povjerenja i pritom mu treba pružiti potpunu autonomiju. Neka rezultati te osobe govore za nju. Svaki CEO to bi trebao znati i prepoznati kad se negdje ne miješati, ionako je sigurnost često kao zasebno tijelo u kompanijama.

5. Potkopavanje raznolikosti

Istinski CEO upoznat je sa svojim zaposlenicima i točno zna tko je za što sposoban. Zato ih nikad ne smije gledati na jednak način već na onakav način koji točno prikazuje njihov doprinost kompaniji. Stoga, CEO se treba koncentrirati na to kakve specijalne vještine imaju zaposleni ili kompletni odjeli zaduženi za poslovanje, te vrednovati njihove razlike u odnosu na druge, ukoliko one pridonose uspjehu.

6. Prečaci

Svaki CEO koji želi ostvariti uspjeh morao bi gledati širu sliku, a ne kratkoročni uspjeh. Samo na taj način će se postići istinski pozitivni rezultat, a njega nema ukoliko se konstantno traže prečaci.

7. Rad 24 sata sedam dana tjedno

Mnogi lideri nisu sposobni stati. Čak misle da je to pohvalno, ali nije, to je znak nezadovoljstva onime što vode, nemogućnost kvalitetne organizacije, priznanje da nemaju uz sebe osobe od povjerenja na koje se može prebaciti dio posla... Na taj način pate zdravlje, privatni život i sami posao. Stanite, okrenite se oko sebe, opustite i okružite ljudima za koje vjerujete da mogu preuzeti dio tereta.

8. Želja za svakim IT trendom

Umjetna inteligencija, blockchain, veliki podaci... Sve to može se vidjeti kao kvalitetan asortiman poslovanju, ali ne mora istinski biti korisno za sami posao. Prije implementacije novih ideja, rješenja i tehnologija, treba se konzultirati i vidjeti postoji li alternativa. Brža, jednostavnija, jeftinija...

9. Upadanje u uobičajene zamke cyber sigurnosti

Često će CEO biti taj koji dijeli lozinke i klikče na maliciozne linkove... Ne činite to, imajte odgovornost. Kvalitetan CEO će lozinke i privatne informacije brižno čuvati i neće posjećivati neprovjerene web stranice ili aplikacije dok je "spojen" na sustav u kompaniji koju vodi. Treba biti odgovoran!

10. Ignoriranje kulture kompanije

Morate otpočetka znati kakvu kompaniju želite. Ležernu, striktnu, zabavnu... Ne dozvolite da se to čini samo od sebe jer na taj način se udaljavate od podređenih i stvarate nejasnu atmosferu. Primjerom pokažite što želite i forsirajte takav smjer, neka okolina bude preslika vas samih, odnosno, načina na koji vodite kompaniju i načina na koji stvarate uspjeh.

Još iz kategorije

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

10.12.2018. komentiraj

Lideri IT odjela u manjim, srednjim i većim kompanijama morali bi se koristiti upravo dostupnom tehnologijom, uz dodatak ljudskih vještina, kako bi poboljšali produktivnost te brže i efikasnije postigli zacrtane ciljeve. Kako to ostvariti savjetuje pet svjetskih stručnjaka na IT području, odnosno, rukovodećim pozicija neke od kompanija.

Digitalni projekti za školarce u Algebri

Digitalni projekti za školarce u Algebri

30.11.2018. komentiraj

Algebrina Digitalna akademija, program digitalnog obrazovanja djece koji je ove školske godine ušao u treću godinu provedbe, uvodi mogućnost projektnog pohađanja nastave. Na svih 50 lokacija na kojima se provodi djeca mogu sudjelovati u programu po projektnom principu.

Budućnost je u paralelnom razvoju digitalne i kreativne inteligencije

Budućnost je u paralelnom razvoju digitalne i kreativne inteligencije

28.11.2018. komentiraj

Budućnost je digitalna, no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.a