10 loših navika kojih se direktori moraju riješiti ako žele uspjeti

10 loših navika kojih se direktori moraju riješiti ako žele uspjeti

Foto: DepositPhotos

Uspjeh ili neuspjeh kompanije uvelike ovisi o sposobnosti njenog izv4ršnog direktora (CEO), osobe koja treba biti alfa i omega, primjer svima, nit vodilja, lider u svakom smislu. Mnogi pod takvim pritiskom pokleknu, ali neki pod njime bljesnu. A da bi došli do toga, moraju se riješiti loših navika, od kojih ističemo deset najčešćih.

1. Ne znati reći ne

Ovako nešto ne podrazumijeva bezobrazluk. Istinski lideri će prepoznati trenutak kad nešto odobriti, a kad ne. Nisu sve stvari dobre za uspjeh kompanije ili organizacije koju CEO vodi. Ukoliko se prečesto dozvoljava i potvrđuje sve što podređeni čine ili žele, neuspjeh je neminovan, posebno za izvršngo direktora osobno.

2.Podcjenjivanje troška IT projekata

Mnogi vide samo konačni rezultat pa ignoriraju put do njega. Treba se konzultirati i biti u toku, znači što želite i kako to izvesti. Ukoliko se zareda nekoliko identičnih grešaka, to ostavlja loš dojam.

3. Gledanje na IT kao trošak, a ne dodatak poslovanju

Neupućeni izvršni direktori će često zanemariti IT i misliti da je to nužno zlo, pa se žestoko prevariti. Oni koji cijene IT i prate što se događa, sasvim sigurno će podići poslovanje koje vode na višu razinu.

4. Autonomija za cyber sigurnost

Sigurnost treba održavati netko u koga imate povjerenja i pritom mu treba pružiti potpunu autonomiju. Neka rezultati te osobe govore za nju. Svaki CEO to bi trebao znati i prepoznati kad se negdje ne miješati, ionako je sigurnost često kao zasebno tijelo u kompanijama.

5. Potkopavanje raznolikosti

Istinski CEO upoznat je sa svojim zaposlenicima i točno zna tko je za što sposoban. Zato ih nikad ne smije gledati na jednak način već na onakav način koji točno prikazuje njihov doprinost kompaniji. Stoga, CEO se treba koncentrirati na to kakve specijalne vještine imaju zaposleni ili kompletni odjeli zaduženi za poslovanje, te vrednovati njihove razlike u odnosu na druge, ukoliko one pridonose uspjehu.

6. Prečaci

Svaki CEO koji želi ostvariti uspjeh morao bi gledati širu sliku, a ne kratkoročni uspjeh. Samo na taj način će se postići istinski pozitivni rezultat, a njega nema ukoliko se konstantno traže prečaci.

7. Rad 24 sata sedam dana tjedno

Mnogi lideri nisu sposobni stati. Čak misle da je to pohvalno, ali nije, to je znak nezadovoljstva onime što vode, nemogućnost kvalitetne organizacije, priznanje da nemaju uz sebe osobe od povjerenja na koje se može prebaciti dio posla... Na taj način pate zdravlje, privatni život i sami posao. Stanite, okrenite se oko sebe, opustite i okružite ljudima za koje vjerujete da mogu preuzeti dio tereta.

8. Želja za svakim IT trendom

Umjetna inteligencija, blockchain, veliki podaci... Sve to može se vidjeti kao kvalitetan asortiman poslovanju, ali ne mora istinski biti korisno za sami posao. Prije implementacije novih ideja, rješenja i tehnologija, treba se konzultirati i vidjeti postoji li alternativa. Brža, jednostavnija, jeftinija...

9. Upadanje u uobičajene zamke cyber sigurnosti

Često će CEO biti taj koji dijeli lozinke i klikče na maliciozne linkove... Ne činite to, imajte odgovornost. Kvalitetan CEO će lozinke i privatne informacije brižno čuvati i neće posjećivati neprovjerene web stranice ili aplikacije dok je "spojen" na sustav u kompaniji koju vodi. Treba biti odgovoran!

10. Ignoriranje kulture kompanije

Morate otpočetka znati kakvu kompaniju želite. Ležernu, striktnu, zabavnu... Ne dozvolite da se to čini samo od sebe jer na taj način se udaljavate od podređenih i stvarate nejasnu atmosferu. Primjerom pokažite što želite i forsirajte takav smjer, neka okolina bude preslika vas samih, odnosno, načina na koji vodite kompaniju i načina na koji stvarate uspjeh.

Još iz kategorije

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

25.05.2019. komentiraj

Jeff Bezos najbogatiji je čovjek na svijetu s procijenjenim ukupnim bogatstvom od jednog bilijuna američkih dolara, što nitko prije njega u povijesti čovječanstva nije uspio zabilježiti. Naravno, osnivač Amazona i Blue Origina te vlasnik Washington Posta nije mogao dogurati do takve situacije bez određenih vještina koje su ga izdvajale od drugih, brojnih konkurenata.

Algebra poziva tvrtke da prijave ekipe na MBA natjecanje „Leadership Talent Tournament“

Algebra poziva tvrtke da prijave ekipe na MBA natjecanje „Leadership Talent Tournament“

21.05.2019. komentiraj

Nakon prošlogodišnjeg, iznimno uspješnog natjecanja menadžera u organizaciji Algebrinog MBA programa, Visoko učilište Algebra najavljuje ovogodišnje izdanje u sklopu kojeg sadašnji i budući lideri imaju priliku dokazati svoje potencijale poslovnog upravljanja. Prijave su besplatne dok je vrijednost nagradnog fonda viša od 200.000 kuna, što će finalisti moći iskoristiti za e-Leadership MBA studij, Mini MBA program ili specijalizirane poslovne module koje provode Algebra i Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani, SAD. Zainteresirane ekipe trebaju požuriti s prijavom za Leadership Talent Tournament jer je ova prilika otvorena samo do 1. lipnja.

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

20.05.2019. komentiraj

Obogatiti se nije lako, a jako teško može biti i ostati bogat jer samo jedan krivi potez i ostali ste bez svega. Ali, naravno da postoje savjeti i za to kako održati bogatstvo, nisu oni koji imaju novca škrtarili na njima pa vam ovdje donosimo njih deset koji su njima omogućili da ne izgube novac, odnosno, da ga ili održavaju ili povećavaju.