10 loših navika kojih se direktori moraju riješiti ako žele uspjeti

10 loših navika kojih se direktori moraju riješiti ako žele uspjeti

Foto: DepositPhotos

Uspjeh ili neuspjeh kompanije uvelike ovisi o sposobnosti njenog izv4ršnog direktora (CEO), osobe koja treba biti alfa i omega, primjer svima, nit vodilja, lider u svakom smislu. Mnogi pod takvim pritiskom pokleknu, ali neki pod njime bljesnu. A da bi došli do toga, moraju se riješiti loših navika, od kojih ističemo deset najčešćih.

1. Ne znati reći ne

Ovako nešto ne podrazumijeva bezobrazluk. Istinski lideri će prepoznati trenutak kad nešto odobriti, a kad ne. Nisu sve stvari dobre za uspjeh kompanije ili organizacije koju CEO vodi. Ukoliko se prečesto dozvoljava i potvrđuje sve što podređeni čine ili žele, neuspjeh je neminovan, posebno za izvršngo direktora osobno.

2.Podcjenjivanje troška IT projekata

Mnogi vide samo konačni rezultat pa ignoriraju put do njega. Treba se konzultirati i biti u toku, znači što želite i kako to izvesti. Ukoliko se zareda nekoliko identičnih grešaka, to ostavlja loš dojam.

3. Gledanje na IT kao trošak, a ne dodatak poslovanju

Neupućeni izvršni direktori će često zanemariti IT i misliti da je to nužno zlo, pa se žestoko prevariti. Oni koji cijene IT i prate što se događa, sasvim sigurno će podići poslovanje koje vode na višu razinu.

4. Autonomija za cyber sigurnost

Sigurnost treba održavati netko u koga imate povjerenja i pritom mu treba pružiti potpunu autonomiju. Neka rezultati te osobe govore za nju. Svaki CEO to bi trebao znati i prepoznati kad se negdje ne miješati, ionako je sigurnost često kao zasebno tijelo u kompanijama.

5. Potkopavanje raznolikosti

Istinski CEO upoznat je sa svojim zaposlenicima i točno zna tko je za što sposoban. Zato ih nikad ne smije gledati na jednak način već na onakav način koji točno prikazuje njihov doprinost kompaniji. Stoga, CEO se treba koncentrirati na to kakve specijalne vještine imaju zaposleni ili kompletni odjeli zaduženi za poslovanje, te vrednovati njihove razlike u odnosu na druge, ukoliko one pridonose uspjehu.

6. Prečaci

Svaki CEO koji želi ostvariti uspjeh morao bi gledati širu sliku, a ne kratkoročni uspjeh. Samo na taj način će se postići istinski pozitivni rezultat, a njega nema ukoliko se konstantno traže prečaci.

7. Rad 24 sata sedam dana tjedno

Mnogi lideri nisu sposobni stati. Čak misle da je to pohvalno, ali nije, to je znak nezadovoljstva onime što vode, nemogućnost kvalitetne organizacije, priznanje da nemaju uz sebe osobe od povjerenja na koje se može prebaciti dio posla... Na taj način pate zdravlje, privatni život i sami posao. Stanite, okrenite se oko sebe, opustite i okružite ljudima za koje vjerujete da mogu preuzeti dio tereta.

8. Želja za svakim IT trendom

Umjetna inteligencija, blockchain, veliki podaci... Sve to može se vidjeti kao kvalitetan asortiman poslovanju, ali ne mora istinski biti korisno za sami posao. Prije implementacije novih ideja, rješenja i tehnologija, treba se konzultirati i vidjeti postoji li alternativa. Brža, jednostavnija, jeftinija...

9. Upadanje u uobičajene zamke cyber sigurnosti

Često će CEO biti taj koji dijeli lozinke i klikče na maliciozne linkove... Ne činite to, imajte odgovornost. Kvalitetan CEO će lozinke i privatne informacije brižno čuvati i neće posjećivati neprovjerene web stranice ili aplikacije dok je "spojen" na sustav u kompaniji koju vodi. Treba biti odgovoran!

10. Ignoriranje kulture kompanije

Morate otpočetka znati kakvu kompaniju želite. Ležernu, striktnu, zabavnu... Ne dozvolite da se to čini samo od sebe jer na taj način se udaljavate od podređenih i stvarate nejasnu atmosferu. Primjerom pokažite što želite i forsirajte takav smjer, neka okolina bude preslika vas samih, odnosno, načina na koji vodite kompaniju i načina na koji stvarate uspjeh.

Još iz kategorije

Razvojni trendovi koji će donositi uspjeh

Razvojni trendovi koji će donositi uspjeh

20.02.2019. komentiraj

Pobjednici u poslovanju znatno su se promijenili u posljednjem desetljeću. Kada je počelo aktualno desetljeće, u 2010. godini, u svijetu se 10 najvećih burzovnih poduzeća po tržišnoj kapitalizaciji nalazilo u pet zemalja, samo su dvije bile iz tehnološkog sektora, a ni jedna nije vrijedila više od 400 milijardi dolara. Danas, svih 10 najboljih su u SAD-u i Kini, većinom su to tehnološke tvrtke, a neke su, barem privremeno, premašile vrijednost jednog trilijuna dolara.

4 razloga zašto je empatija dobra za poduzetništvo

4 razloga zašto je empatija dobra za poduzetništvo

13.02.2019. komentiraj

Lako je u današnje vrijeme biti ciničan, ipak nas se bombardira na sve strane 24 sata svakog dana u tjednu negativnim informacijama, ekstremnim vijestima, senzacionalističkim naslovima i prilozima... Stoga se vrlo jednostavno može pomisliti da su nasilje, seksizam, predrasude prema starijim osobama, ksenofobija i politička nekorektnost nešto čime se postiže uspjeh.

3 najgore poslovne greške koje novi poduzetnici najčešće rade

3 najgore poslovne greške koje novi poduzetnici najčešće rade

13.02.2019. komentiraj

Poduzetnici su ljudi kao i svi ostali, što znači da su skloni greškama. No, na putu prema uspjehu kakav prosječni čovjek ipak nema u svojim ambicijama, znaju činiti podosta nepotrebne pogreške, koje se lako može okarakterizirati i tupastima, dok bi “glupe” ipak bila prejaka riječ. Ipak se radi o početničkim propustima, spoticanjima... A kad se radi o tim pogreškama, tri su najčešće.