Štednja Croatia Airlinesa, ali gradimo novi terminal

Štednja Croatia Airlinesa, ali gradimo novi terminal

I dok se u Hrvatskoj govori o gradnji novog terminala Zagrebačke zračne luke vrijednog 236 milijuna eura, te dok nam većina aerodroma izgleda prilično loše, da ne upotrijebim neku drugu riječ, u odnosu na europske aerodrome da ih ne uspoređujemo samo s Frankfurtom ili Heathrowom, nego i mnogim manjim, štedi se na sve strane.

Tako dok ovo pišem letimo na 27000 stopa ili kako reče kopilot Croatia Airlinesa na 8300 metara preko zračnog prostora susjedne nam Bosne i Hercegovine i preko Mostara, Ploča letimo prema Dubrovniku postaje sasvim jasno da u državi štedimo tamo gdje ne treba.

Dakle let koji spaja glavni grad i biser hrvatskog Jadrana i turizma dupkom je pun, no to nije dovoljno da bi kompanija se barem prema svojim putnicima ponijela kako treba. Putnicima se dijeli samo voda, naravno govorimo o ekonomskoj klasi, dok je u poslovnoj ipak nešto bolje malo suhog voća, soka.

Hrvatska kao turistička zemlja morala bi na to paziti, upozorava me postarija putnica koja sjedi do mene i gleda kako dok se već polako spuštamo kuckam po tastaturi. Kaže ona pa to je let koji traje gotovo kao München-Beč, ili neka druga slična kraća relacija.

Ovo je zaista sramota jer ako ćemo se ovako ponašati prema putnicima koji će iz Europe dolaziti na novi terminal zagrebačke zračne luke i kretati na svoja jadranska odredišta bolje je da terminal i ne gradimo. Hrvatska je turistička zemlja i tako se moramo ponašati.

Još iz kategorije

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

15.02.2019. komentiraj

Kompletirani su rezultati svih domaćih telekoma i prema posljednjim koji su izašli najjačeg domaćeg telekoma Hrvatskog Telekoma može se lako konstatirati kako je tržište telekom rješenja i usluga u Hrvatskoj stabilno i da nastavlja rast. I HT kao najjači domaći telekom bilježi rast prihoda u Hrvatskoj za 0,6 posto, dok je taj prihod nešto manji ako se pribroje i rezultati Crnogorskog Telekoma.

INOVACIJA … i pravosuđe u Australiji

INOVACIJA … i pravosuđe u Australiji

14.02.2019. komentiraj

Kad se kod nas spominju „dobre prakse“ u nekim stranim zemljama, po mojem iskustvu, rezultira automatskim okidanjem tzv. „innovation killer statement“: „To kod nas tako ne može funkcionirati“!

KOMENTAR: Iznenađujuće dobri rezultati Tele2 u Hrvatskoj

KOMENTAR: Iznenađujuće dobri rezultati Tele2 u Hrvatskoj

13.02.2019. komentiraj

Redaju se rezultati, pa evo i Tele2 koji je sasvim iznenadio u 2018. godini s odličnim rezultatima jer mu je dobit prije kamata oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) skočila visokih 3,57 puta što će mnoge iznenaditi. Međutim, ako se pogledaju i druge brojke od rasta broja korisnika pa sve do posljedično rasta prihoda jasno je da su takve brojke očekivane. Ono što je za Tele2 u Hrvatskoj možda i najvažnije je da su EBITDA marže napokon dostigle one na telekom tržište koje su uvijek bile vrlo visoke.