Štednja Croatia Airlinesa, ali gradimo novi terminal

Štednja Croatia Airlinesa, ali gradimo novi terminal

I dok se u Hrvatskoj govori o gradnji novog terminala Zagrebačke zračne luke vrijednog 236 milijuna eura, te dok nam većina aerodroma izgleda prilično loše, da ne upotrijebim neku drugu riječ, u odnosu na europske aerodrome da ih ne uspoređujemo samo s Frankfurtom ili Heathrowom, nego i mnogim manjim, štedi se na sve strane.

Tako dok ovo pišem letimo na 27000 stopa ili kako reče kopilot Croatia Airlinesa na 8300 metara preko zračnog prostora susjedne nam Bosne i Hercegovine i preko Mostara, Ploča letimo prema Dubrovniku postaje sasvim jasno da u državi štedimo tamo gdje ne treba.

Dakle let koji spaja glavni grad i biser hrvatskog Jadrana i turizma dupkom je pun, no to nije dovoljno da bi kompanija se barem prema svojim putnicima ponijela kako treba. Putnicima se dijeli samo voda, naravno govorimo o ekonomskoj klasi, dok je u poslovnoj ipak nešto bolje malo suhog voća, soka.

Hrvatska kao turistička zemlja morala bi na to paziti, upozorava me postarija putnica koja sjedi do mene i gleda kako dok se već polako spuštamo kuckam po tastaturi. Kaže ona pa to je let koji traje gotovo kao München-Beč, ili neka druga slična kraća relacija.

Ovo je zaista sramota jer ako ćemo se ovako ponašati prema putnicima koji će iz Europe dolaziti na novi terminal zagrebačke zračne luke i kretati na svoja jadranska odredišta bolje je da terminal i ne gradimo. Hrvatska je turistička zemlja i tako se moramo ponašati.

Još iz kategorije

KOMENTAR: HT stabilno, ali kreće nova transformacija

KOMENTAR: HT stabilno, ali kreće nova transformacija

25.07.2019. komentiraj

Poslovni rezultati najjačeg domaćeg telekoma Hrvatskog Telekoma pokazuju stabilnost s obzirom na vrlo izazovnu tržišnu utakmicu, ali i dokazuju da će doći do promjena koje dolazi s novim predsjednikom Uprave Konstantinos Nempisom koji je kompaniju preuzeo na početku drugog kvartala ove godine.

RFID – temelj uredske sigurnosti?

RFID – temelj uredske sigurnosti?

24.07.2019. komentiraj

Bili svjesni toga ili ne, svi smo u nekom trenutku u životu koristili RFID. Prvi radioodašiljači korišteni tijekom Drugog svjetskog rata pokrenuli su razvoj te tehnološke grane. Kroz stalnu evoluciju ona je u međuvremenu narasla tako da obuhvaća moderne često korištene ID kartice koje se oslanjaju na radiofrekvencijsku identifikaciju i daljinske ključeve na baterije. U ne tako dalekoj budućnosti možda će ljudi čak koristiti mikročipove ugrađene u tijela da bi se prijavljivali na računala i plaćali na aparatima za kavu i pića. Sveprisutnost RFID-a znači da se njegove prednosti često uzimaju zdravo za gotovo, no ne treba ih podcjenjivati.

KOMENTAR: Zatvoreno jedno poglavlje telekom tržišta u Hrvatskoj – Tele2 odlazi, konačna konsolidacija ili tko će kupiti Optima Telekom

KOMENTAR: Zatvoreno jedno poglavlje telekom tržišta u Hrvatskoj – Tele2 odlazi, konačna konsolidacija ili tko će kupiti Optima Telekom

17.07.2019. komentiraj

Za švedskog vlasnika Tele2 Hrvatska priča je završena. Tele2 AB je odmah na početku svog šestomjesečnog izvješća istaknuo kako Tele2 podaje svoje poslovanje u Hrvatskoj i kao takvog ga smatraju završenim i posebno to ističu tijekom cijelog izvješća. Čak ga i ne prikazuju u grupnim rezultatima nego navode kao „Tele2 Croatia is reported as a discontinued operation for all periods“ odnosno nema više Tele2 Hrvatska kao dijela grupacije.