Štednja Croatia Airlinesa, ali gradimo novi terminal

Štednja Croatia Airlinesa, ali gradimo novi terminal

I dok se u Hrvatskoj govori o gradnji novog terminala Zagrebačke zračne luke vrijednog 236 milijuna eura, te dok nam većina aerodroma izgleda prilično loše, da ne upotrijebim neku drugu riječ, u odnosu na europske aerodrome da ih ne uspoređujemo samo s Frankfurtom ili Heathrowom, nego i mnogim manjim, štedi se na sve strane.

Tako dok ovo pišem letimo na 27000 stopa ili kako reče kopilot Croatia Airlinesa na 8300 metara preko zračnog prostora susjedne nam Bosne i Hercegovine i preko Mostara, Ploča letimo prema Dubrovniku postaje sasvim jasno da u državi štedimo tamo gdje ne treba.

Dakle let koji spaja glavni grad i biser hrvatskog Jadrana i turizma dupkom je pun, no to nije dovoljno da bi kompanija se barem prema svojim putnicima ponijela kako treba. Putnicima se dijeli samo voda, naravno govorimo o ekonomskoj klasi, dok je u poslovnoj ipak nešto bolje malo suhog voća, soka.

Hrvatska kao turistička zemlja morala bi na to paziti, upozorava me postarija putnica koja sjedi do mene i gleda kako dok se već polako spuštamo kuckam po tastaturi. Kaže ona pa to je let koji traje gotovo kao München-Beč, ili neka druga slična kraća relacija.

Ovo je zaista sramota jer ako ćemo se ovako ponašati prema putnicima koji će iz Europe dolaziti na novi terminal zagrebačke zračne luke i kretati na svoja jadranska odredišta bolje je da terminal i ne gradimo. Hrvatska je turistička zemlja i tako se moramo ponašati.

Još iz kategorije

Kontroliranje naoružanja pogonjenog umjetnom inteligencijom vjerojatno je nemoguće

Kontroliranje naoružanja pogonjenog umjetnom inteligencijom vjerojatno je nemoguće

25.04.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija sve se češće veže uz naoružanje, ali teško je ignorirati činjenicu da bi situacija mogla otići u potpuno krivom smjeru pa svijet zadesi prijetnja daleko veća no što je bila ona u vrijeme “zveckanja” nuklearnim oružjem.

KOMENTAR:  Tele2 Hrvatska jako dobar u prvom kvartalu

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska jako dobar u prvom kvartalu

24.04.2019. komentiraj

Unatoč žestokoj tržišnoj utakmici za svakog korisnika Tele2 Hrvatska završio je još jedan uspješan kvartal i na godišnjoj razini gledajući razdoblje siječanj-ožujak ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine ostvario vrlo visok rast od gotovo 10 posto.

MONTESQUIE (O duhu zakona)

MONTESQUIE (O duhu zakona)

23.04.2019. komentiraj

„Zviždač“ je popularan naziv za osobu koja javno upozorava na ilegalne aktivnosti kojima svjedoči. U javnosti je možda najviše kontroverze u posljednjih nekoliko godina, izazvao slučaj američkog zviždača Edwarda Snowdena koji je učinio dostupnima javnosti dokumente iz kojih su vidljive mjere nadzora diljem svijeta putem softvera koje su razvile američke obavještajne službe.