KOMENTAR: Kako je Samsung opet ispao najgori

Nevjerojatne propuste Samsung radi posljednjih mjeseci. Prvo im se doslovno počeo samozapaljivati Note 7, a posljednjih nekoliko pressica su jednostavno katastrofa. I dok jedni govore kako se lokalni hrvatski PR-ovac trudi, drugi će reći da to i nije baš tako. jer kako god bilo korporacija se ponaša loše prema novinarima. Tako da Samsung ne šljivi domaće novinare previše, a lokalni PR-ovac im baš u tome i nije pomogao da ih razuvjeri. I ne samo hrvatske medije već i one iz regije.

Na stranu to što su Lenovo, odnosno Motorola, Huawei, LG, Nokia odnosno proizvođač 3310 mobitela koji nasljeđuje model istog imena, imali ograničenja u prostoru i ipak su se izvukli sve na vrijeme komunicirajući.

Ali najsuludiju stvar sam čuo danas na Samsungu. I tako nešto već dugo nisam čuo. Jer tu je kao da „netko j…. lud zbunjenog“. Ekipa iz Samsunga, nakon što su nas već unaprijed registrirali, prvo nas je potjerala sa strane da čekamo dok uđu oni čiji su PR-ovci dostavili njihove registracije, čekali u redu za registraciju dobrih tridesetak minuta. A nakon toga su nam kazali da ne možemo više u glavnu dvoranu jer imaju mjesta samo u dvorani gdje je streaming, Iako smo došli s video kamerom (vidi sliku niže).

Bravo Samsung, Čestitam. Da možda snimim streaming kamerom, pa da to objavim. Možeš misliti. To je takvo podcjenjivanje medija da je to strašno, s druge strane zar oni u Samsungu zaista misle da su jedini važni na svijetu. A osim katastrofe s Galaxy Note 7, imali su sličan show u nekim lokalnim uredima u regiji. Da sad ne ulazimo u detalje, ali od tada su se neke stvari promijenile, ali ne baš na bolje. U nekim stvarima na gore.

I, da, bit ćemo za razliku od njih profesionalni i objaviti što su novoga predstavili u Barceloni. A njima zaista hvala na tretmanu, a nismo bili jedini. Čak su i glavne španjolske televizije, ali i neki drugi, ostali vani i bili jednako ljuti.

 

Dražen Tomić, glavni urednik ICTbusiness.info, ICTbusiness.biz, ICTbusiness TV i Gameperspectives.hrURL članka KOMENTAR: Kako je Samsung opet ispao najgori