Ima li smisla plaćati antivirusni program pored Windows Defendera?

Korisnici računala s Windows 10 operativnim sustavom više uistinu ne moraju trošiti novac na antivirusna rješenja jer Windows Defender odlično obavlja posao zaštite i to više nije nikakva floskula ili slučajnost. To je činjenica od koje ne treba bježati i koju polako treba prigrliti.

Još do prije nekoliko godina, bio je loš, iznimno loš, na samom dnu po ocjenama. Ali, posljednjih godinu i pol dana zabilježen je izniman napredak i Microsoftov proizvod, koji dolazi s Windows 10 operativnim sustavom, na samom je vrhu po pitanju zaštite. Radi bez greške, prepoznaje sve prijetnje i ima maksimalan učinak. Stoga, zapravo nema smisla kockati se s nekim drugim vidom zaštite.

Ujedno, besplatan je, nije "težak" za sustav, ne dosađuje dosadnim reklamama ili neprekidnim notifikacijama koje ne želite gledati. Naravno, sve to ne znači da će korisnicima privatnost biti zaštićena, daleko od toga. No, ista je stvar s drugima također. Stoga, poanta je onemogućiti barem jednu stranu da to čini, a s obzirom da je Windows Defender ionako dio Windows operativnog sustava, logično je riješiti se "treće strane", u ovom slučaju nekog od antivirusnih programa.

Tome se Microsoft zapravo i nada, zato je toliko ulagao u zaštitu. Naime, pripremao je ovakvu situaciju od 29. srpnja 2015., kad se na tržištu pojavio Windows 10, no nikako nije uspio pronaći dobitnu formulu, do kraja prošle godine, kad su uvedeni dodatni noviteti u način zaštite, potpomognuti umjetnom inteligencijom. Ili, u prijevodu, Microsoft je napokon počeo ulagati dodatni novac i napore u zaštitu, željan pune kontrole mad svojim softverom.

A sad je sve na korisnicima, koji sigurno neće baš po objavi ovakvih vijesti spremno se okrenuti isključivo Windows Defenderu. Vjerojatno će još neko vrijeme neka od najjačih imena s tržišta nalaziti put do računala, pa čak i naplaćivati to... Možda ne jednako uspješno i uz istu cijenu, no tradicija i reputacija se ne brišu samo tako. Isto vrijedi i za Microsoft, koji nije bio baš najsjajnija zvijezda kad se radi o zaštiti Windowsa.URL članka Ima li smisla plaćati antivirusni program pored Windows Defendera?