YouTube Music na nove Android uređaje od sada dolazi predinstaliran

Google je odavno najavio da će YouTube Music zamijeniti Google Play Music i to se događa s novim Android 10 i Android 9 mobilnim uređajima. Naime, ta će usluga biti predinstalirana na njih, što pak znači da će korisnici imati jednu potpuno osvježenu Googleovu platformu za streaming glazbe.

"Obožavatelji glazbe će na Android mobilnim uređajima odsad moći lako zaroniti u čaroliju YouTube Musica, koji dolazi unaprijed postavljen na sve nove uređaje s Android 10 i Android 9 operativnim sustavima, što uključuje i Pixel seriju", potvrdili su iz Googlea te otkrili što mogu svi oni preostali korisnici:

"Ne očajavajte, posjetite Google Play Store i preuzmite aplikaciju!"

Ipak, tranzicija s Google Play Music na YouTube Music traje poduže, što jasno sugerira činjenica da je potonji pokrenut još u studenome 2015. i trebao vrlo brzo preuzeti primat kao glavna i jedina Googleova platforma za reprodukciju glazbe. No, sve skupa je potrajalo i moglo bi još neko vrijeme s obzirom da YouTube Music nema neke mogućnosti koje ima Google Play Music.

Primjerice, nema mogućnost postavljanja lokalnih MP3 datoteka u cloud kako bi se mogle reproducirati bilo gdje. S obzirom da je to jedna od najboljih mogućnosti, specifična za Google Play Music, jasno je koliko tako nešto nedostaje YouTube Musicu. Ali, prednost koju ima jest mogućnost reprodukcije glazbe koju korisnik postavlja sam na uređaj. Dakle, time Google napokon nudi mogućnost "music playera" mobilnim korisnicima.

Korištenje može biti besplatno, ali treba pretrpjeti oglase, nemogućnost offline reprodukcije glazbe i pozadinski playback, a AAC Quality je 128 kbit/s, dvostruko manje nego kod pretplatnika. Za studente pretplata košta 4,99 američkih dolara mjesečno, u što su uključene sve mogućnosti YouTube Musica, klasična pretplata je 9,99 dolara i obiteljska koja nudi mogućnost korištenja na do šest uređaja jest 14,99 dolara mjesečno.

Što se tiče postojećih Google Play Music korisnika, moraju se strpiti dok ne bude obavljena tranzicija jer su ove aplikacije još uvijek odvojene, pa tako i pretplate na njih...URL članka YouTube Music na nove Android uređaje od sada dolazi predinstaliran