YouTube dosegao 34,6 milijardi mjesečnih posjeta, više nego Facebook i Twitter zajedno

Google se može pohvaliti novim uspjehom, njegov YouTube ima više posjeta na mjesečnoj razini no Facebook. Riječ je o 34,6 milijardi u odnosu na 22,4 milijarde i to se odvilo kroz svibanj ove godine.

Takve brojke, a donosi ih Stock Apps, su za YouTube osigurale drugo mjesto najposjećenijih stranica na svijetu. Facebook je pak treći. Očekivano, na prvom je mjestu Google.com i to ne treba čuditi niti zapravo tretirati kao konkurenciju ostatku društva.

Zanimljivo, Twitter je treći sa 6,7 milijardi posjeta, zatim slijedi Instagram sa 6,2 milijarde, Wikipedia ih ima 5,8 milijardi, Baidu 5,7 milijardi, Yandex.ru je na 3,7 milijardi i to je više od nekadašnjeg moćnika Yahooa, koji je tijekom svibnja bio na 3,6 milijardi posjeta. Na desetom mjestu, čime se lista završava, jest Whatsapp s 2,8 milijardi posjeta.

Iako YouTube konstantnim mijenjanjem pravila i sve težem bezbrižnom slušanju glazbe bez plaćanja pretplate često zna biti meta negativnih kritika, posjete konstantno rastu. I nastavit će. Jer, Stock Apps prognozira da će YouTube u 2025. imati 2,9 milijardi korisnika.

Što se tiče ove godine, brojka korisnika je na oko 2,24 milijarde, a to je oko 120 milijuna više no prošle godine. Od toga, samo u Indiji ih je bilo 373 milijuna, u Sjedinjenim Američkim Državama 205 milijuna i u Brazilu 145 milijuna. Već po ovim brojkama jasno je koliki potencijal YouTube ima na globalnoj razini - gledajući dugoročno.

Svakako, svi ti korisnici temelj su politike kojoj se Google, odnosno Alphabet, okreće. A to je imati što više onih koji će plaćati uslugu. I stvari se itekako pomiču prema naprijed jer ljudi su se navikli na YouTube, on im je najčešće prvo odredište svaki put kad nešto žele pogledati ili poslušati... Upravo zato će i spremno platiti kako bi mogli dobiti najbolje moguće iskustvo.URL članka YouTube dosegao 34,6 milijardi mjesečnih posjeta, više nego Facebook i Twitter zajedno