Viber predstavlja Kanale gdje možete pratiti influencere, vijesti, vlastite interese

Rakuten Viber, jedna od najvećih svjetskih komunikacijskih aplikacija, koja drži više od 75 % tržišta u srednjoj i istočnoj Europi, razvila je centralno mjesto za otkrivanje sadržaja na aplikaciji. Viberov najnoviji proizvod – Kanali – postaju vrata za korisnike koji žele pratiti omiljeni sadržaj. Slijedeći svoju misiju da postane super-aplikacija koja pored razmjene poruka nudi i druge opcije, Viber je počeo aktivno uključivati širok raspon digitalnih proizvoda i usluga.

Mobilno plaćanje, naručivanje taksija ili hrane, vremenska prognoza i još mnogo toga dostupno je na platformi, što korisničko putovanje čini praktičnim i jednostavnim. Kanali su najnoviji proizvod s dodanom vrijednošću koji postaje sastavni dio digitalnog iskustva korisnika.

Ljudi diljem svijeta mogu se pretplatiti na kanale na Viberu kako bi pratili informacije i interese koji ih zanimaju, otkrili najnovije vijesti, sudjelovali u anketama i kvizovima te dobili pristup ekskluzivnom sadržaju. Bez obzira na to bavite li se sportom, obrazovanjem, glazbom, zabavom ili kuhanjem, platforma već nudi mnoštvo aktivnih kanala za vas. Samo u Hrvatskoj postoji već više od 100 javnih Viber kanala s milijunima članova koji prate informacije koje ih zanimaju.

“Kanali su naš sljedeći korak u inoviranju svijeta aplikacija za razmjenu poruka nudeći vrijedna, jedinstvena i jednostavna korisnička iskustva. Viber kanali postaju vjerodostojno mjesto za dobivanje informacija uzbudljivim i hiper-lokalnim kreatorima tako da razgovor ide ruku pod ruku s istraživanjem svijeta, edukacijom o određenim temama i skakanjem na sadržajno putovanje od 360 stupnjeva samo jednim klikom", komentirao je Atanas Raykov, Senior Director Growth u Rakuten Viberu.

Viber je također implementirao i opciju za komentare na kanalima, omogućavajući javni forum za razgovore. Ovo je postalo jedna od najpopularnijih značajki među korisnicima jer daje poseban osjećaj društvenog iskustva zajednice u pretežno digitalnom svijetu.

Nedavno je Viber potpisao i EU Kodeks ponašanja kako bi spriječio i suzbio širenje govora mržnje na internetu u EU. Kodeks jamči da su na snazi dodatne mjere za praćenje i uklanjanje sadržaja na kanalima u slučaju da korisnik podijeli komentar koji izaziva mržnju. Na ovaj način zabrinuti korisnici mogu biti opušteni znajući da se Viber brine o njihovoj sigurnosti.URL članka Viber predstavlja Kanale gdje možete pratiti influencere, vijesti, vlastite interese