Viber omogućio kreiranje vlastitih GIF-ova u aplikaciji

Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za sigurnu, besplatnu komunikaciju, najavio je predstavljanje nove funkcionalnosti – GIF Creatora. Korisnici će odsada moći kreirati vlastite zabavne GIF-ove i slati ih prijateljima i obitelji. Kako je korištenje instant messaginga u svijetu sve popularnije, Viberov GIF Creator savršeno će se uklopiti kao dodatak Grupnim video pozivima, Grupnim chatovima za do 250 osoba kao i Grupnim glasovnim pozivima za do 20 osoba. GIF Creator već je dostupan za iOS, a verzija za Android telefone postat će dostupna tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

„Često nam je teško dešifirirati nečiji ton i raspoloženje putem obične tekstualne poruke. Emotikoni pomažu, ali i dalje postoji određena granica koliko se može prenijeti samim tekstom. Viberovi novi personalizirani GIF-ovi, uz već postojeću opciju kreiranja vlastitih stickera, tekstualnu će komunikaciju učiniti još lakšom, ekspresivnijom i preciznijom nego ikada“, pojašnjavaju iz Vibera.

Viberovi korisnici moći će iskoristiti novu app kameru i snimiti kratki video ili iz galerije odabrati već postojeći, a zatim ga pretvoriti u legendardni loop GIF u obliku boomeranga, ubrzane snimke ili ga pustiti unatrag. Sve to dostupno je u bilo kojem obliku chata.

“Naša primarna misija u Viberu je korisnicima pružiti svaku mogućnost za sigurno i kreativno izražavanje prilikom instant messaging komunikacije, pogotovo u ovim izazovnim vremenima. Kako u Viberu volimo reći, ako se emoji koristi kao zamjena za riječ, GIF-ovi i stickeri mogu zamijeniti cijele rečenice – pogotovo sada, s novim GIF Creatorom. Komunikacija će biti preciznija i još zabavnija”, rekao je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.URL članka Viber omogućio kreiranje vlastitih GIF-ova u aplikaciji