Twitter planira korisnicima omogućiti ažuriranja statusa

Twitter bi uskoro mogao kopirati dijelove Instagramove ugašene aplikacije Threads, ali zasigurno i podosta drugih za razmjenu poruka, kojima smo imali prilike svjedočiti u ovih dva ili više desetljeća.

Stručnjakinja za kodiranje Jane Manchun Wong otkrila je da Twitter razvija značajku "Vibe", koja bi korisnicima trebala omogućiti postavljanje ažuriranja statusa slično aplikaciji Threads i mnogim, mnogim IM klijentima na prijelazu stoljeća.

Dakle, to znači da korisnik može postaviti status na razini profila, ali ih također može priložiti određenim tweetovima kako bi točno naznačio što radi u određenom trenutku. Wongovi primjeri pokazali su samo generičke postavke poput prehrane, slušanja glazbe i kupovine.

Nije pritom jasno ima li korisnik mogućnost pisanja vlastitih ažuriranja ili bi se aplikacije trećih strana mogle spojiti na tu značajku. Recimo, one za glazbu i videozapise.

Koncept ažuriranja statusa na Twitteru također nije potpuno nov. Društvena mreža testirala je još jedan od njegovih oblika prije četiri godine, iako nije funkcionirao na isti način i nikada nije stigao do svakodnevnih korisnika. Dakle, može se reći da traje potraga za "onim pravim".

Ne postoje jamstva da će Vibe doći do šire javnosti ili čak ući u testiranje. Međutim, nitko se ne bi trebao iznenaditi ako bude tako jer tako nešto uistinu je uobičajeno na ovom tržištu i tempu.

Uostalom, Twitter već dugo ima značajke za razmjenu poruka koje bi mogle imati koristi od ažuriranja statusa, kao što je stavljanje do znanja drugima da ste u datom zauzeti. Također, sve se više oslanja na značajke uživo kao što su audiosesije Spacesa, gdje biste možda željeli podijeliti ono što radite.

Naime, cilj dijeljenja trenutnih aktivnosti jest način na koji se spajaju ljudi sličnih ili istih interesa, stavova, razmišljanja...URL članka Twitter planira korisnicima omogućiti ažuriranja statusa