Sud u Rusiji potvrdio odluku o blokiranju LinkedIn-a

Microsoft se po kupnju LinkedIna za nevjerojatnih 26 milijardi američkih dolara odlučio napraviti globalnu ekspanziju jer potencijal je trenutno izniman, posebno jer se ta društvena mreža koristi prvenstveno u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali, po putu nisu očekivali baš tako veliku i brzu prepreku kao onu u Rusiji, gdje je odlučeno zabraniti LinkedIn!

Pravomoćnom presudom građanskog suda u Moskvi blokiran je do daljnjeg, a sve na zahtjev legislatora Roskomnadzora. Ipak, razlozi za to nisu poznati. Čak se i u samom LinkedInu čude, posebno jer su unaprijed pokušali naći rješenje za situaciju, ali nisu uspjeli.

"Naša vizija je stvaranje poslovnih prilika u cijelom svijetu, ali sad nažalost moramo reći da u Rusiji to ne možemo ostvariti jer smo blokirani. Pokušali smo razgovarati s Roskomnadzorom, ali nismo dobili priliku. Žao nam je da milijuni Rusa koji su koristiti naše usluge sad to više ne mogu", stoji u priopćenju LinkedIna.

Neslužbeno se doznaje da su razlozi blokiranja odbijanje ruskih vlasti za pružanje uvida u poslovne prilike Rusije. Smatraju da bi se to moglo koristiti u negativne svrhe i zbog toga su nepovjerljivi prema LinkedInu. Pomalo apsurdno, ali s obzirom na to da se Rusi sve više ponašaju kao Kinezi, nije to ni ništa čudno.

Ipak, LinkedIn kratkoročno ne gubi previše jer od 470 milijuna korisnika diljem svijeta, njih pet milijuna je bilo u Rusiji. No, potencijal je znatan, tamo se moglo skupiti i do 30 ili 40 milijuna korisnika u narednih nekoliko godina. Nažalost, to će pričekati ili će se toga morati u potpunosti odreći.

Stoga, svu energiju LinkedIn mora iskorisiti da bi stigao do globalnog širenja na adekvatan način. Jer, trenutno samo 115 milijuna korisnika aktivno na mjesečnoj razini koristi društvenu mrežu, a od ukupnog broja korisnika, njih 130 milijuna je u Sjedinjenim Američkim Državama, da bi potom s 35 milijuna slijedila Indija i s 20 milijuna Brazil...URL članka Sud u Rusiji potvrdio odluku o blokiranju LinkedIn-a