Snažan rast tržišta računalnih uređaja za nošenje svaki dan

Kada se na tržištu počelo govoriti kako će Apple uskoro na tržište pustiti iWatch, uređaj poput sata s funkcionalnosti pametnog telefona, MP3 playera ili Googleovih posebno prilagođenih naočala postalo je sasvim jasno da se i taj segment tržišta snažno mijenja.

Prema procjenama analitičke kompanije ABI Research očekuje se da će taj segment tržišta u narednih pet godina zabilježiti snažan porast i dosegnuti ukupnu vrijednost oko 485 milijuna dolara u 2018. godini. Kako ističe Josh Flood analitičar ABI Researcha uređaje koje nosimo ili kako ih se engleski puno zgodnije naziva „Wearable computing devices“ rast tržišta je sasvim očekivan.

Google je dolazak svojih pametnih naočala, s mogućnošću „augumented reality“, surfanja i pristupa Internetu najavio za kraj ove godine po cijeni koja bi se trebala kretati na razini 1500 američkih dolara, tržište očekuju brze promjene.

Prema procjenama ABI Researcha očekuje se u narednih pet godina dolazak i drugih tehnologija i uređaja koje ćemo poput nekih današnjih nositi sa sobom, ali sa sasvim izmijenjenim mogućnostima koje će promijeniti način na koji pristupamo tehnologijama.URL članka Snažan rast tržišta računalnih uređaja za nošenje svaki dan