Slack Connect kao zamjena za e-mail

Elektronička pošta spor je način komunikacije, ali kad se radi o organizacijama, djeluje kao najbolje što postoji. I u Slacku smatraju da to mogu poboljšati svojim Slack Connectom.

Na površini se čini kao da je riječ o poprilično jednostavnoj ideji. Naime, Slack Connect dopušta da kroz Slack kanale komunicira do 20 organizacija i one mogu izabrati koji će od tih kanala biti najbolji za njih u nekom smislu, kao recimo, po pitanju brzine komunikacije. A sve skupa funkcionira kao slanje e-mail poruka, uz koliko kod emojija korisnik želi.

Kad se zagrebe ispored te površine, postoji nekoliko komplikacija ove ideje, oko kojih u Slacku tvrde da rade kako bi ih riješili što bolje i što brže. Iako, rade na njima već četiri godine pa je upitno koliko brzo može doći ono što tvrde da će biti revolucija, odnosno, ono što će zamijeniti e-mail poruke u poslovnom sektoru.

Naime, različite organizacije imaju različite sigurnosne protokole i pravila vezana uz komunikaciju, pohranu podataka i način na koji će se ona odvijati. Primjerice, komunikacija između banke i odvjetničkog ureda ili medijske kuće bila bi komplicirana za izvesti na način koji se planira kroz Slack Connect.

Samim time, Slack mora izvesti situaciju u kojoj će svaka strana i dalje imati svoje protokole, ali i komunicirati kroz isti kanal. Kao što se radi s elektroničkom poštom. No, dok tehnologija napreduje iz dana u dan, u Slacku već četiri godine traže načine kako riješiti jedan naizgled jednostavan problem, a zapravo zasad neprelaznu prepreku.

Ako uspije, bit će to istinski hit, koji bi mogao postati revolucija, posebno jer se najavljuje povezivanje Outlooka i Google Calendara, što će dodatno olakšati organizacijama posao. No, trebat ćemo ipak biti strpljivi još neko određeno vrijeme prije nego vidimo rezultate Slack Connecta.URL članka Slack Connect kao zamjena za e-mail