Popularna Nokijina igra Zmija dolazi i na Facebook

Tvrtka HMD Global, vlasnik brenda Nokia, objavila je kako uskoro stiže nova verzija kultne igre s mobitela Zmija. Ona je nadograđena mogućnostima proširene stvarnosti uz pomoć filtera za kameru Snake Mask i Snake Real World.

Ljubitelji igre će, zahvaljujući novim tehnološkim rješenjima, sada moći postati zmija koja gricka jabuke. Filter Snake Mask koristi novu tehnologiju proširene stvarnosti koju omogućuje Facebook, a Zmiju približava najširoj mogućnoj publici. Filter Snake Mask koristi prednju kameru pametnih telefona te reagira na gibanje lica igrača i time im omogućava da se pretvore u zmiju, dok filter Snake Real World aktivira stražnju kameru.

Komičar i YouTuber Matt Keck, čovjek koji je snimio viralni video „I'm a Snake“, prvi je testirao Zmiju na Facebook kameri.  Matt ponovno ima viralni hit koji je ovaj put nastao uz filter Snake Mask. Novim efektima kamere pristupa se putem Facebook kamere i dostupni su univerzalno, i na Androidu i na iOS-u.URL članka Popularna Nokijina igra Zmija dolazi i na Facebook